Külügyminisztérium: Meghalt még két izraeli-román kettős állampolgár, további 58 embert sikerült hazahozni Izraelből

2023. október 14. – 19:15

Másolás

Vágólapra másolva

A külügyminisztérium szombat este megerősítette, hogy meghalt még két izraeli-román kettős állampolgárságú, izraeli lakhellyel rendelkező személy, írja az Agerpres.

„A külügyminisztérium sajnálattal erősíti meg az Izrael Államban és a Gázai övezetben kialakult biztonsági helyzettel összefüggésben két újabb, Izrael Államban tartózkodó izraeli-román kettős állampolgár halálát. A külügyminisztérium részvétét fejezi ki családjuknak” – írja a szaktárca.

A tel-avivi román nagykövetség ugyanakkor kapcsolatban van az izraeli hatóságokkal, hogy ellenőrizze egy izraeli-román kettős állampolgárságú személy eltűnésével kapcsolatos információkat.

Szombaton újabb 58 román állampolgár jött vissza Romániába Izraelből


A szaktárca közleményben arról is tájékoztatott, hogy válságstábja erőfeszítéseinek köszönhetően „október 14-én 58 román állampolgár biztonságban visszatért Romániába egy magáncég által üzemeltetett légi járaton”.

A tel-avivi román nagykövetség és a ramallahi román képviselet mobil konzuli csoportja továbbra is kész konzuli segítséget nyújtani azoknak a román állampolgároknak, akik támogatást kérnek az Izrael Államból való visszatérésükhöz.

A külügyminisztérium nyomatékosan kéri a még Izrael Állam területén tartózkodó román állampolgárokat, hogy szigorúan kövessék az izraeli hatóságok utasításait.

Ugyanakkor nyomatékosan kéri azokat az Izraelben ideiglenesen tartózkodó román állampolgárokat, akik vissza kívánnak térni Romániába, hogy lépjenek kapcsolatba a tel-avivi román nagykövetséggel, és közöljék személyazonosító adataikat és elérhetőségeiket a [email protected] e-mail címen, valamint a tel-avivi román nagykövetség állandó telefonszámán: +972 54 5643279, vagy a haifai főkonzulátuson: +972 543998038.

A külügyminisztérium ismételten azt tanácsolja az Izrael Államba utazni szándékozó román állampolgároknak, hogy halasszák el utazásukat, és kövessék a külügyminisztérium honlapján található Alerte de călătorie (Utazási figyelmeztetések) című menüpontot.

A minisztérium a következő honlapok tanulmányozását ajánlja az érintetteknek: http://telaviv.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en és http://www.mae.ro, a Sfaturi de călătorie (Utazási tanácsok) menüpont alatt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!