Pszichoaktív szereket talált a rendőrség három Maros megyei fiatalnál

2023. október 12. – 16:00

Másolás

Vágólapra másolva

Tiltott pszichoaktív anyagokat találtak egy közúti ellenőrzéskor a hatóságok három Maros megyei fiatalnál és az autójukban Hargita megyében, írja az Agerpres.

A gépkocsit a székelykeresztúri rendőrök állították meg a 13C jelzésű országúton, Újszékely térségében. Az autóban a 20 éves sofőrön kívül egy 18 és egy 23 éves fiatal utazott – számolt be szerdán a Hargita megyei rendőrség.

A közlemény szerint az igazoltatás során a rendőrökben felmerült a gyanú, hogy a három fiatal pszichoaktív szerek hatása alatt van, ezért megmotozták őket, és kettőjüknél droggyanús anyagot tartalmazó tasakokat, illetve egy elektronikus precíziós mérleget találtak.

A rendőrök átkutatták a gépkocsit is, és a csomagtartóban, a pótkerék alatt, egy egyszer használatos steril gumikesztyűben 76 növényi rügyet találtak.

A jármű vezetőjét kórházba kísérték vérvizsgálatra.

Az elkobzott droggyanús anyagokat és a mérleget rendőrségi szakértők fogják megvizsgálni.

A sofőr ellen kábítószer hatása alatt történő vezetés gyanújával indult eljárás.

Romániában jelentősen megnövekedett a közúti ellenőrzések száma, melyek célzottan az ittas vagy kábítószer hatása alatt álló sofőröket szeretnék kivonni a forgalomból. A kábítószerek és ittas vezetés témája, a 2 Mai-on elkövetett két halálos áldozattal járó gázoláshoz köthető. A baleset során nem csak arra derült fény, hogy a sofőr pszichoaktív szerek hatása alatt vezetett, de a hatósági korrupcióra is rávilágított.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!