A Wizz Air törölte valamennyi izraeli járatát

2023. október 9. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli konfliktus fokozódása miatt a Wizz Air törölte az Izraelbe tartó és onnan induló valamennyi járatát – közölte a légitársaság hétfőn.

'Az izraeli konfliktus fokozódása miatt további értesítésig töröltük a Tel-Avivba tartó és onnan induló járatokat. A Wizz Air az érintett utasokat e-mailben vagy telefonos üzenetben értesíti a járattörlésekről, felajánlva számukra az átfoglalás, a pénzvisszatérítés vagy a szállás biztosításának lehetőségét' – olvasható a légitársaság közleményében.

Azoknak a turistáknak, akik utazási irodáknál vagy online platformon keresztül foglaltak jegyet, ezekhez kell fordulniuk a foglalási módosításokkal kapcsolatban – mutat rá a Wizz Air.

'Továbbra is figyelemmel kísérjük a helyzetet, és kapcsolatban állunk az illetékes hatóságokkal. A Wizz Air elnézést kér a kellemetlenségekért, és hangsúlyozza, hogy számára továbbra is az utasok, a személyzet és a repülőgépek biztonsága az elsődleges prioritás' – szögezik le a társaság képviselői.

Izraelben hadiállapotot hirdettek szombaton, miután a Gázai övezetből rakéták tömegét lőtték az ország déli és középső részére, és több fegyveres hatolt be izraeli településekre. Ezt megelőzően a Gázai övezetet irányító Hamász terrorszervezet katonai szárnyának vezetője bejelentette, hogy elindították az Al-Aksza Vihar hadműveletet, rakéták ezreit lőve ki Izrael felé.

A Turisztikai Ügynökségek Országos Szövetsége (ANAT) szombaton arról tájékoztatott, hogy Izraelben megközelítőleg 900 romániai állampolgár – többségükben zarándokok – tartózkodik, és egyikük sem sérült meg.

A külügyminisztérium vasárnap tájékoztatott, hogy a szombat este felállított válságstáb nyomán vasárnap estig összesen 245 román állampolgárt szállítottak haza Izraelből.

A tárca emlékeztet, hogy a válságstáb állandó kapcsolatban áll Románia tel-avivi nagykövetségével, a ramallahi román képviseleti irodával, valamint az Európai Unió izraeli küldöttségével, és készen áll támogatást nyújtani a konzuli segítséget kérő román állampolgároknak.

A minisztérium arról is tájékoztatott, hogy Románia tel-avivi nagykövetségének és a ramallahi képviseleti irodának a munkatársai a Ben-Gurion repülőtéren konzuli segítséget nyújtanak az ott tartózkodó román állampolgároknak. Ugyanakkor a külügynél felállított válságstáb az izraeli hatóságokkal és a Román Patriarkátus képviselőivel együttműködve szállást biztosított a Ben-Gurion repülőtéren várakozó román polgároknak, amíg sikerül megoldást találni a hazajuttatásukra.

A minisztérium ismét felhívta az Izraelbe készülő román állampolgárok figyelmét, hogy halasszák el utazásukat, illetve figyeljék a https://www.mae.ro/travel-alerts/2938 oldalán az országgal kapcsolatos utazási figyelmeztetéseket.

A jelenleg Izrael területén tartózkodó román állampolgárokat arra kérik, hogy lépjenek kapcsolatba Románia tel-avivi nagykövetségével, és küldjék el a [email protected] email-címre személyazonosító adataikat és tartózkodási helyük koordinátáit. A tel-avivi román nagykövetséget a +972 54 5643279-es, a haifai főkonzulátus a +972 543 998 038-as számon lehet elérni.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!