A Wizz Air törölte valamennyi izraeli járatát

2023. október 9. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli konfliktus fokozódása miatt a Wizz Air törölte az Izraelbe tartó és onnan induló valamennyi járatát – közölte a légitársaság hétfőn.

'Az izraeli konfliktus fokozódása miatt további értesítésig töröltük a Tel-Avivba tartó és onnan induló járatokat. A Wizz Air az érintett utasokat e-mailben vagy telefonos üzenetben értesíti a járattörlésekről, felajánlva számukra az átfoglalás, a pénzvisszatérítés vagy a szállás biztosításának lehetőségét' – olvasható a légitársaság közleményében.

Azoknak a turistáknak, akik utazási irodáknál vagy online platformon keresztül foglaltak jegyet, ezekhez kell fordulniuk a foglalási módosításokkal kapcsolatban – mutat rá a Wizz Air.

'Továbbra is figyelemmel kísérjük a helyzetet, és kapcsolatban állunk az illetékes hatóságokkal. A Wizz Air elnézést kér a kellemetlenségekért, és hangsúlyozza, hogy számára továbbra is az utasok, a személyzet és a repülőgépek biztonsága az elsődleges prioritás' – szögezik le a társaság képviselői.

Izraelben hadiállapotot hirdettek szombaton, miután a Gázai övezetből rakéták tömegét lőtték az ország déli és középső részére, és több fegyveres hatolt be izraeli településekre. Ezt megelőzően a Gázai övezetet irányító Hamász terrorszervezet katonai szárnyának vezetője bejelentette, hogy elindították az Al-Aksza Vihar hadműveletet, rakéták ezreit lőve ki Izrael felé.

A Turisztikai Ügynökségek Országos Szövetsége (ANAT) szombaton arról tájékoztatott, hogy Izraelben megközelítőleg 900 romániai állampolgár – többségükben zarándokok – tartózkodik, és egyikük sem sérült meg.

A külügyminisztérium vasárnap tájékoztatott, hogy a szombat este felállított válságstáb nyomán vasárnap estig összesen 245 román állampolgárt szállítottak haza Izraelből.

A tárca emlékeztet, hogy a válságstáb állandó kapcsolatban áll Románia tel-avivi nagykövetségével, a ramallahi román képviseleti irodával, valamint az Európai Unió izraeli küldöttségével, és készen áll támogatást nyújtani a konzuli segítséget kérő román állampolgároknak.

A minisztérium arról is tájékoztatott, hogy Románia tel-avivi nagykövetségének és a ramallahi képviseleti irodának a munkatársai a Ben-Gurion repülőtéren konzuli segítséget nyújtanak az ott tartózkodó román állampolgároknak. Ugyanakkor a külügynél felállított válságstáb az izraeli hatóságokkal és a Román Patriarkátus képviselőivel együttműködve szállást biztosított a Ben-Gurion repülőtéren várakozó román polgároknak, amíg sikerül megoldást találni a hazajuttatásukra.

A minisztérium ismét felhívta az Izraelbe készülő román állampolgárok figyelmét, hogy halasszák el utazásukat, illetve figyeljék a https://www.mae.ro/travel-alerts/2938 oldalán az országgal kapcsolatos utazási figyelmeztetéseket.

A jelenleg Izrael területén tartózkodó román állampolgárokat arra kérik, hogy lépjenek kapcsolatba Románia tel-avivi nagykövetségével, és küldjék el a [email protected] email-címre személyazonosító adataikat és tartózkodási helyük koordinátáit. A tel-avivi román nagykövetséget a +972 54 5643279-es, a haifai főkonzulátus a +972 543 998 038-as számon lehet elérni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!