A postai alkalmazottak sztrájkőrséget állnak innovációért és digitalizációért felelős minisztérium épülete előtt

2023. október 9. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

A szakszervezet szerint a hétfői sztrájkőrség része annak a tiltakozó sorozatnak, amelyet október 9-e és 13-a közötti időszakra ütemeztek be, írja az Agerpres.

Az érdekvédelem már pénteken bejelentette, hogy tagjaik ezen a héten naponta 10 és 12 óra között sztrájkőrséget állnak az innovációért és digitalizációért felelős minisztérium épülete előtt.

A postai alkalmazottak elégedetlenségének fő oka „az átlátható, motiváló és diszkriminációmentes bérezési rendszer hiánya”, amely a szakszervezet szerint oda vezetett, hogy a Román Posta személyi állományának mintegy 80 százalékát kitevő 17 ezer alkalmazott beosztástól, képzettségtől és szakmai tapasztalattól függetlenül minimálbért kap.

Meglátásuk szerint ugyanakkor fennáll annak a veszélye, hogy a minimálbér 2024. január 1-jétől esedékes emelésével a vállalatot fizetésképtelenségi eljárás alá vonják, vagy tömeges elbocsátások lesznek. A szakszervezet felrója továbbá a koherens fejlesztési és fenntarthatósági politika hiányát, illetve az átláthatóság és a kiszámíthatóság hiányát a vállalatirányításban

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!