Több mint 180 kilogramm heroint találtak a konstancai kikötőben datolyaszállítmányba rejtve

2023. október 9. – 16:25

Másolás

Vágólapra másolva

Egy, a Közel-Keletről Nyugat-Európába szállító nemzetközi heroin-kereskedő hálózatot számolt fel a Szervezett Bűnözés Elleni Ügyészség. A románokból és külföldiekből álló csoport, amelyet egy Romániában élő török állampolgár vezetett, Ukrajnába csempészte volna a kábítószert. A konstancai kikötőben fedezték fel a több mint 180 kilogramm heroint datolyaszállítmányokba rejtve, írja a ziare.com portál.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség három házkutatást hajtott végre október 9-én Argeș megyében, a nagy kockázatú kábítószerek nemzetközi kereskedelmével kapcsolatos bűncselekmények elkövetésével kapcsolatos ügyben, közölte hétfőn a román rendőrség. A forrás szerint május 26-án egy román és külföldi állampolgárokból álló szervezett bűnözői csoport tagjai 186 kilogramm heroint hoztak be Romániába a konstancai kikötőn keresztül, 16 tonna Iránból importált datolyába csomagolva a drogot.

„Mivel a bűnügyi nyomozás során kiderült, hogy a szervezett bűnözői csoportnak szándékában áll a kábítószert Ukrajnába szállítani, nemzetközi jogsegélykérelmet küldtek a szomszédos ország igazságügyi hatóságainak” – olvasható a rendőrségi közleményben. Az igazságügyi együttműködést követően Ukrajna területén tetten értek két román állampolgárt, akik állítólag átvették a szállítmányt. Ezt követően őrizetbe vették őket, és előzetes letartóztatásba kerültek. „Az elvégzett vizsgálatokból kiderült, hogy a vizsgált személyeket egy török állampolgár koordinálta Románia területén. A török állampolgárt a mai nap folyamán a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Nyomozó Igazgatóság – Központi Struktúra székhelyére szállítják meghallgatásra” – közölte a román rendőrség.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!