346 személyt kimenekítettek, törölte a Wizz Air a vasárnapi izraeli járatait

2023. október 8. – 10:15

Másolás

Vágólapra másolva

A TAROM légitársaság két gépével összesen 346 román és külföldi állampolgárt szállítottak a romló biztonsági helyzet miatt Izraelből Romániába a vasárnapra virradó éjszaka – írja a külügy tájékoztatása alapján az Agerpres.

A minisztérium vasárnapi közleménye értelmében Románia tel-avivi nagykövetségének és a ramallahi képviseleti irodának a munkatársai a Ben-Gurion repülőtéren konzuli segítséget nyújtottak az ott tartózkodó román állampolgároknak.

Ugyanakkor a külügynél felállított válságstáb az izraeli hatóságokkal és a Román Patriarkátus képviselőivel együttműködve szállást biztosított a Ben-Gurion repülőtéren várakozó román polgároknak, amíg sikerül megoldást találni a hazajuttatásukra.

A minisztérium ismét felhívta az Izraelbe készülő román állampolgárok figyelmét, hogy halasszák el utazásukat, illetve figyeljék a https://www.mae.ro/travel-alerts/2938 oldalán az országgal kapcsolatos utazási figyelmeztetéseket.

A jelenleg Izrael területén tartózkodó román állampolgárokat arra kérik, hogy lépjenek kapcsolatba Románia tel-avivi nagykövetségével, és küldjék el a [email protected] email-címre személyazonosító adataikat és tartózkodási helyük koordinátáit. A tel-avivi román nagykövetséget a +972 54 5643279-es, a haifai főkonzulátus a +972 543 998 038-as számon lehet elérni.

Klaus Iohannis államfő szombat este Lisszabonban azt nyilatkozta, hogy 800-900 román állampolgár tartózkodik Izraelben, többségében turisták.

A Wizz Air törölte a járatait

Az izraeli konfliktus fokozódása miatt a Wizz Air törölte az Izraelbe tartó és onnan induló valamennyi vasárnapi járatát – közölte a légitársaság szombat este.

A tájékoztatás értelmében az érintett utasokat e-mailben vagy telefonos üzenetben értesítik a járattörlésekről, felajánlva számukra az átfoglalás, a pénzvisszatérítés vagy a szállás biztosításának lehetőségét. Azoknak a turistáknak, akik utazási irodáknál vagy online platformon keresztül foglaltak jegyet, ezekhez kell fordulniuk a foglalási módosításokkal kapcsolatban – hívták fel a figyelmet.

A Wizz Air bocsánatot kért az okozott kellemetlenségekért, hangsúlyozva, hogy az utasok, a személyzet és repülőgépeik biztonsága a legfontosabb.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!