Tíz órán át tartó mentőakcióval hoztak le nyolc turistát a Bucsecs-hegységből

2023. október 8. – 14:15

Másolás

Vágólapra másolva

Több órán át kerestek az éjjel a hegyimentők és a csendőrök nyolc eltévedt turistát a Bucsecs-hegységben. Mindannyiukat épségben lehozták a hegyről, írja az Agerpres.

A Brassó megyei csendőrséghez szombaton kevéssel éjfél előtt érkezett a bejelentés, miszerint nyolc turista (négy férfi és négy nő) eltévedt a Bucsecs-hegységben. A turisták jelezték, hogy nincsenek egészségi problémáik, de kimerültek, és az élelmük meg a vizük is elfogyott.

A Brassó megyei csendőrség és a barcarozsnyói Salvamont munkatársai két csoportba szerveződve indultak el a keresésükre. Hajnali 3 óra 30 perc körül találták meg őket, a mentési akció reggel 9 órakor ért véget. A mentést a sötétség mellett nehezítette, hogy a turistákat egy nehezen megközelíthető helyről kellett levezetni.

A csendőrség ismét felhívta a túrázók figyelmét, hogy kirándulásaik során a kijelölt túraútvonalakat használják, és csak megfelelő felszereltséggel induljanak útnak.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!