Emelte a román külügy az izraeli utazásra vonatkozó riasztási fokozatot

2023. október 7. – 14:16

Másolás

Vágólapra másolva

A külügy szombati közleményében azt tanácsolják az Izrael területén tartózkodó vagy az országon átutazó román állampolgároknak, hogy kövessék a helyi hatóságok utasításait, keressenek menedéket az épületekben, és amint a helyzet megengedi, hagyják el az országot. Az Izraelbe készülő román állampolgároknak azt javasolják, hogy halasszák el utazásukat, írja az Agerpres.

A jelenleg Izraelben tartózkodó román polgárokat arra kérik, hogy lépjenek kapcsolatba Románia tel-avivi nagykövetségével, és küldjék el a [email protected] email-címre személyazonosító adataikat és tartózkodási helyük koordinátáit, hogy vészhelyzetben tudják elérni őket.

„Mindazok, akik a minisztérium figyelmeztetéseit mellőzve a veszélyes zónákba utaznak, ezt saját felelősségre teszik, és vállalniuk kell döntésük következményeit. Vészhelyzetekben előfordulhat, hogy korlátozzák a diplomáciai és konzuli képviseletek beavatkozási lehetőségeit” – figyelmeztetett közleményében a külügy.

Izraelben hadiállapotot hirdettek szombaton, miután a Gázai övezetből rakéták tömegét lőtték az ország déli és középső részére. Ezt megelőzően a Gázai övezetet irányító Hamász terrorszervezet katonai szárnyának vezetője bejelentette, hogy elindították az Al-Aksza Vihar hadműveletet, rakéták ezreit lőve ki Izrael felé.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!