41 macskát zsúfolt össze egy tömbházlakásban, a bíróság előtt kell felelnie

2023. október 6. – 15:02

Másolás

Vágólapra másolva

Negyvenegy macskát tartott tömbházlakásában egy piteşti-i nő, írja az Agerpres. Az állatokat rendőrök távolították el a házból, a nő ellen kivizsgálás indult állatkínzás gyanúja miatt.

Az Argeş megyei rendőrség pénteki tájékoztatása szerint a rendőrök csütörtökön szálltak ki a helyszínre, ahol az 57 éves nő lakásában és a tömbház lépcsőházában is erős ürülékszag terjengett.

A házkutatás során 41 macskát találtak a lakásban. A hatóságok szerint az asszony nem biztosított számukra megfelelő életkörülményeket, állatorvosi ellátást, mozgásteret, és fennáll a gyanú, hogy az állatok többféle betegségben is szenvedhetnek. A tömbházban terjengő átható ürülékszag miatt feltételezhető, hogy a lakókat is fertőzésveszély fenyegette – közölte a rendőrség.

A macskákat átadták egy állatvédő egyesületnek, a nőt bekísérték kihallgatásra. Az állatvédelmi, 2004/205-ös törvény alapján, állatkínzás gyanúja miatt indult büntetőjogi kivizsgálás ellene.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!