Felfüggesztették a besztercei tanítónőt, aki a szülők szerint a székhez ragasztószalagozott egy tanulót

2023. október 4. – 15:07

Másolás

Vágólapra másolva

Megrángathatta a gyermekek fülét, és az egyik nyolc éves, figyelemzavaros diákot a ragasztószalaggal a székhez köthette a besztercei sportgimnázium egyik tanítónője, írja a bistriteanul.ro.

A lap szerint az esetről a Beszterce-Naszód Megyei Tanfelügyelőség is értesült, mely kivizsgálja az ügyet. Amíg a helyzet nem tisztázódik, addig a megyei tanfelügyelőség szerint a tanárnő nem taníthat, fizetés nélküli szabadságon lesz, és helyettesíteni fogják.

Az incidensre pénteken kerülhetett sor a besztercei sportgimnáziumban. A második osztályba járó nyolc éves kisfiút a szülők szerint a tanítónő az osztályteremben ragasztószalaggal a székéhez kötözte. A gyermek édesanyja szerint a pedagógus ugyanezen a napon a fiú fülét is meghúzta.

„Pénteken elvittem a kisfiút az iskolába, 12 órakor mentem érte, és a kapunál vártam rá. A füle piros és duzzadt volt, és azt mondta nekem, hogy a tanítónő meghúzta a fülét. Beszéltem a tanítónővel, aki elmondta, hogy feldühödött, miután a kisfiú egy darab gyurmával megdobta az egyik osztálytársát. Otthon a fiam elmondta, hogy a tanítónő a székhez ragasztotta, mert folyton felállt” – mondta a Bistrițeanul.ro-nak a gyermek édesanyja.

Elmondása szerint a tanítónő neki beismerte a történteket, de később, az oktatási intézmény igazgatója előtt már mindent tagadott.

A lap szerint a diák figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban (ADHD) szenved. De nem ő volt az egyetlen tanuló, akit a tanítónő fizikailag bántalmazhatott. Az újságnak egy másik szülő, akinek gyermeke ugyanabba az osztályba jár, megerősítette, hogy a tanárnő szeptemberben, mióta átvette az osztályt, más gyerekek fülét is meghúzta.

Cristian Nicula általános iskolai tanfelügyelő szerint a tanárnő nem kezdő, több mint egy évtizede dolgozik a rendszerben. Idén a második legmagasabb átlagot kapta a megyében a kinevezési vizsgán, három évvel ezelőtt pedig a legmagasabb átlagot érte el.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!