Vizsgálati fogságban marad a Vaslui megyei tanács korrupcióval vádolt volt elnöke

2023. szeptember 29. – 16:45

Másolás

Vágólapra másolva

A iaşi-i ítélőtábla pénteken elutasította Dumitru Buzatu fellebbezését, így a politikus vizsgálati fogságban marad, írja az Agerpres.

A bírák ezzel megerősítették a Vaslui megyei törvényszék szeptember 23-án hozott ítéletét, emellett 600 lejes perköltség kifizetésére kötelezték a Vaslui megyei tanács tisztségéből felfüggesztett elnökét.

Az ítélőtábla jóváhagyta az ügyben csúszópénz elfogadásával és befolyással üzérkedéssel gyanúsított, és emiatt a Vaslui megyei törvényszék által előzetes letartóztatásba helyezett műszaki szakértő, Radu Judele fellebbezését annyiban, hogy a feltételezett bűncselekmények közül kiiktatta a csúszópénz elfogadását. Radu Judelenek azonban továbbra is vizsgálati fogságban kell maradnia befolyással üzérkedés miatt – derül ki a iaşi-i ítélőtábla honlapján közzétett indoklásból.

A Vaslui megyei törvényszék szeptember 23-án este rendelte el a Vaslui megyei tanács elnökének 30 napos előzetes letartóztatását. Dumitru Buzatu ellen vesztegetés elfogadása miatt indult büntetőeljárás, miután tetten érték, amint 1,25 millió lej csúszópénzt fogadott el egy cégvezetőtől, amit azért kért az üzletembertől, hogy az önkormányzat fizesse ki a vállalata által végzett útfelújítási munkálatokat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!