Több mint 8,5 millió eurós kártérítést követelnek a Crevediai robbanás érintettjei

2023. szeptember 28. – 09:25

Több mint 8,5 millió eurós kártérítést követelnek a Crevediai robbanás érintettjei
Feldühödött nő kéri számon Klaus Iohannis államfőt, miután aCrevediai robbanás kapcsán beszédet mondott a bukaresti kórház előtt – Fotó: Octav Ganea /Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

Eddig 90 sértettet hallgattak ki, 81-en polgári peres félként csatlakoztak az ügyhöz. Az általuk követelt kártérítés összege 8 510 000 euró és 371.300 lej – írja az Agerpres. Az ügyészség szerint a büntetőügynek 158 sértettje lehet.

A legfőbb ügyészség tájékoztatása szerint az ügyészek kérték a crevediai LPG-állomás tulajdonosai vizsgálati fogságának meghosszabbítását. Ha indítványukat jóváhagyja a bukaresti ötödik kerületi bíróság, akkor Ionuţ Doldurea és Cosmin Stângă a 30 napos vizsgálati fogságuk letelte után újabb 30 napra, vagyis október 6-ától november 4-éig maradnak előzetes letartóztatásban.

A hatóság azzal indokolja kérését, hogy a két töltőállomás-tulajdonos három éven át elkövetett, rendszeres szabálysértése katasztrófához vezetett, amely öt ember halálát, 56 ember testi sérülését, hat ház teljes, 86 ház részleges pusztulását okozta. Mindezek mellett jelentősek a mentőcsapatoknak és civileknek a robbanás másfél kilométeres körzetében levő járműveiben és javaiban okozott károk.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!