Tetten érték a PSD egyik megyei tanácselnökét, több mint egymillió lej kenőpénzt fogadott el

2023. szeptember 23. – 12:12

Tetten érték a PSD egyik megyei tanácselnökét, több mint egymillió lej kenőpénzt fogadott el
Dumitru Buzatu a PSD végrehajtó bizottságának ülésén – Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

Tetten érte az országos korrupcióellenes ügyészség (DNA) a Vaslui Megyei Tanács elnökét, Dumitru Buzatut. Több mint egymillió lejes (1.250.000 lej) kenőpénz elfogadásával vádolják, írja a News.ro.

A tanácselnököt 24 órára őrizetbe vették, és szombaton a vaslui-i bíróság elé állítják 30 napos előzetes letartóztatásra vonatkozó javaslattal. A Szociáldemokrata Párt (PSD) szombaton tárgyalja a pártból való kizárását.

Dumitru Buzatut péntek este érték tetten a DNA ügyészei, akik azzal vádolják, hogy több mint egymillió lej kenőpénzt fogadott el egy szerződésért. A DNA házkutatást is tartott az otthonában.

Frissítés: Marcel Ciolacu PSD-elnök bejelentette, Dumitru Buzatut kizárták a PSD-ből. Erről a PSD nemzeti politikai irodája szombaton döntött. Ciolacu azt mondta, Buzatut kizárták, Dragoș Benea alelnököt kinevezték a PSD Vaslui szervezetének ideiglenes elnökévé. Ugyanakkor Ciolacu tudomásul vette Tudor Buzatu lemondását az államtitkári tisztségről, és Gabriela Cretu szenátor PSD-tagságának felfüggesztését is javasolta kollégáinak,

Gabriela Cretu a Digi24-nek elmondta, hogy meg akarja támadni a felfüggesztést, és azt mondta, hogy a PSD-vezető a vagyonnyilatkozatában szereplő vagyontárgyakat törvényes úton szerezte.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!