Lelőttek egy személygépkocsi által elgázolt anyamedvét, a bocsok az erdőbe menekültek

2023. szeptember 22. – 16:32

Másolás

Vágólapra másolva

Elütött egy anyamedvét Csíkszentmárton és Csíkkozmás között egy személygépkocsi. A balesetben a medve súlyosan megsérült és le kellett lőni. Az anyamedvét két bocs kísérte, ezek az erdőbe menekültek a balesetet követően.

A baleset Csíkszentmárton és Csíkkozmás között történt, a 112-es segélyhívást követően a helyszínre érkező a rendőrök megállapították, hogy az ütközés következtében a medve sérülései életveszélyesek.

„Mivel az állat sérült volt, a helyszínre kértek egy állatorvost, akivel a csíkszentmártoni önkormányzat szerződésben áll, és ő javasolta a bizottságnak, hogy le kell lőni a medvét. Ez megtörtént, és a vadászterület kezelője a szentmártoni önkormányzattal közösen fogja elkészíteni a medve kivonásához szükséges dokumentumokat” – nyilatkozta az Agerpresnek Adrian Pănescu, Hargita megye prefektúrájának szóvivője.

Elmondta, hogy a medvét két bocs kísérte, amikor átkelt az úton, a bocsok a baleset után eltűntek a területről. A Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője, Maria Plumbu közölte, hogy tudomásuk szerint a medve meglepte a sofőrt, aki már nem tudta kikerülni az állatot, és elütötte azt. Az ütközéstől az állat több sérülést szenvedett és lesodródott az útról.

„A megrongálódott autót vontatóval szállították el a baleset helyszínéről. A sofőrt alkoholszondás vizsgálatnak is alávetették, az eredmény nulla volt. A balesetet anyagi kárral járó balesetként rendezték, és javítási engedélyt adtak ki” – jelentette ki a Hargita megyei rendőrség képviselője.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!