Lelőttek egy személygépkocsi által elgázolt anyamedvét, a bocsok az erdőbe menekültek

2023. szeptember 22. – 16:32

Másolás

Vágólapra másolva

Elütött egy anyamedvét Csíkszentmárton és Csíkkozmás között egy személygépkocsi. A balesetben a medve súlyosan megsérült és le kellett lőni. Az anyamedvét két bocs kísérte, ezek az erdőbe menekültek a balesetet követően.

A baleset Csíkszentmárton és Csíkkozmás között történt, a 112-es segélyhívást követően a helyszínre érkező a rendőrök megállapították, hogy az ütközés következtében a medve sérülései életveszélyesek.

„Mivel az állat sérült volt, a helyszínre kértek egy állatorvost, akivel a csíkszentmártoni önkormányzat szerződésben áll, és ő javasolta a bizottságnak, hogy le kell lőni a medvét. Ez megtörtént, és a vadászterület kezelője a szentmártoni önkormányzattal közösen fogja elkészíteni a medve kivonásához szükséges dokumentumokat” – nyilatkozta az Agerpresnek Adrian Pănescu, Hargita megye prefektúrájának szóvivője.

Elmondta, hogy a medvét két bocs kísérte, amikor átkelt az úton, a bocsok a baleset után eltűntek a területről. A Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője, Maria Plumbu közölte, hogy tudomásuk szerint a medve meglepte a sofőrt, aki már nem tudta kikerülni az állatot, és elütötte azt. Az ütközéstől az állat több sérülést szenvedett és lesodródott az útról.

„A megrongálódott autót vontatóval szállították el a baleset helyszínéről. A sofőrt alkoholszondás vizsgálatnak is alávetették, az eredmény nulla volt. A balesetet anyagi kárral járó balesetként rendezték, és javítási engedélyt adtak ki” – jelentette ki a Hargita megyei rendőrség képviselője.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!