Két busz és egy kamion ütközött, vörös jelzésű akciótervet léptetett életbe a katasztrófavédelem

2023. szeptember 22. – 11:21

Másolás

Vágólapra másolva

Két autóbusz és egy kamion ütközött péntek reggel az E70-es úton Teleorman megyében, Bujoreni és Prunaru települések között – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Négy személy, köztük két gyermek sérült meg a balesetben, közölte az Agerpres hírügynökséggel belügyi katasztrófavédelmi főosztály (DSU), a hatóságok vörös jelzésű akciótervet léptettek életbe.

A helyszínre nyolc rohammentős egységet, a megyei mentőszolgálat hat autóját, két tűzoltóautót és egy műszaki mentésre szakosodott egységet is kivezényeltek. SMURD-helikopter is érkezik a baleset helyszínére, illetve Bukarestből és Giurgiu megyéből is hívtak mentőket.

A DSU Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint a járműveken összesen 18-an utaztak. Egy 16 éves kiskorút a rohammentő-szolgálat helikopterével szállítottak kórházba többféle sérüléssel, egy 15 éves kiskorú fejsérülést szenvedett, őt mentőautóval vitték kórházba. Kórházba került két felnőtt is, egyikük alhasi, a másik lábsérüléssel.

A rendőrség vizsgálatot indított a baleset körülményeinek tisztázására.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!