Gázrobbanás volt a moldvai autópálya építőtelepén, négyen meghaltak

2023. szeptember 21. – 09:25

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: A katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője szerint a balesetet az okozta, hogy az autópályaépítési munkálatok során megrongáltak egy gázvezetéket, amely elkezdett szivárogni, majd egy szikrától berobbant.

Az ügyészek gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett testi sértés, rongálás, a munkavédelmi előírások megszegése és munkavédelmi intézkedések elmulasztása miatt vizsgálódnak – közölte csütörtökön a Vrancea megyei rendőrség szóvivője, Paula Enache.

A helyszínen szakértők dolgoznak a robbanás okainak feltárásán.

Négyen meghaltak és öt személy megsérült csütörtök hajnalban, miután felrobbant egy gázvezeték Călimăneşti térségében – írja a Vrancea megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) közlése alapján az Agerpres.

A szerencsétlenség a moldvai autópálya építőtelepén történt. A robbanás helyszínén négy elszenesedett holttestet találtak a katasztrófavédelem munkatársai – nyilatkozta a Vrancea megyei ISU szóvivője.

Florin Olaru elmondta, hogy az égési sérüléseket szenvedett öt személyt az adjudi kórházba vittek. Kettőnek az állapota súlyos, őket később a SMURD mentőhelikopterével bukaresti kórházakba szállították. A 61 és az 53 éves férfi testfelületének 65, illetve 40 százaléka égett meg.

Az áldozatok a moldvai autópálya építőtelepén dolgoztak, amikor a robbanás történt.

A hatóságok csütörtökön 1 óra 30 perckor vörös jelzésű akciótervet léptettek életbe. A robbanás okozta lángokat három óra alatt sikerült eloltani. A helyszínre több tűzoltóautót és SMURD-egységet küldött a katasztrófavédelem. A robbanás Focşani, Adjud és Odobeşti gázellátását nem érintette.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!