Gázrobbanás volt a moldvai autópálya építőtelepén, négyen meghaltak

2023. szeptember 21. – 09:25

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: A katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője szerint a balesetet az okozta, hogy az autópályaépítési munkálatok során megrongáltak egy gázvezetéket, amely elkezdett szivárogni, majd egy szikrától berobbant.

Az ügyészek gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett testi sértés, rongálás, a munkavédelmi előírások megszegése és munkavédelmi intézkedések elmulasztása miatt vizsgálódnak – közölte csütörtökön a Vrancea megyei rendőrség szóvivője, Paula Enache.

A helyszínen szakértők dolgoznak a robbanás okainak feltárásán.

Négyen meghaltak és öt személy megsérült csütörtök hajnalban, miután felrobbant egy gázvezeték Călimăneşti térségében – írja a Vrancea megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) közlése alapján az Agerpres.

A szerencsétlenség a moldvai autópálya építőtelepén történt. A robbanás helyszínén négy elszenesedett holttestet találtak a katasztrófavédelem munkatársai – nyilatkozta a Vrancea megyei ISU szóvivője.

Florin Olaru elmondta, hogy az égési sérüléseket szenvedett öt személyt az adjudi kórházba vittek. Kettőnek az állapota súlyos, őket később a SMURD mentőhelikopterével bukaresti kórházakba szállították. A 61 és az 53 éves férfi testfelületének 65, illetve 40 százaléka égett meg.

Az áldozatok a moldvai autópálya építőtelepén dolgoztak, amikor a robbanás történt.

A hatóságok csütörtökön 1 óra 30 perckor vörös jelzésű akciótervet léptettek életbe. A robbanás okozta lángokat három óra alatt sikerült eloltani. A helyszínre több tűzoltóautót és SMURD-egységet küldött a katasztrófavédelem. A robbanás Focşani, Adjud és Odobeşti gázellátását nem érintette.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!