Vesztegetés elfogadása miatt őrizetbe vették egy bukaresti kórház négy orvosát

2023. szeptember 21. – 10:12

Másolás

Vágólapra másolva

Huszonnégy órára őrizetbe vették a bukaresti Marius Nasta tüdőgyógyászati intézet hálapénz elfogadásával gyanúsított négy orvosát – értesült csütörtökön az Agerpres ügyészségi forrásokból.

További négy orvos ellen hatósági felügyelet alatt vizsgálódnak. Az érintett orvosok egy része aneszteziológus rezidens.

Szerda reggel a bukaresti ügyészség a rendőrség korrupcióellenes igazgatóságának munkatársaival négy házkutatást tartott, kettőt a tüdőgyógyászati intézetben, vesztegetéssel és vesztegetés elfogadásával kapcsolatos két ügyben.

Az ügyészek szerint a Marius Nasta intézet több orvosa 2022-ben és 2023-ban ismételten különböző pénzösszegeket és javakat kapott a kórház különböző betegeitől feladataik ellátásával (műtét előtti és utáni ellenőrzések és sebészeti beavatkozások elvégzése) összefüggésben.

Mindkét büntetőeljárás keretében pénzügyi vizsgálatokat rendelt el az ügyészség. Ezek jelentős eltéréseket tártak fel a vizsgált orvosok némelyikének törvényes jövedelme és vagyona között.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!