Vesztegetés elfogadása miatt őrizetbe vették egy bukaresti kórház négy orvosát

2023. szeptember 21. – 10:12

Másolás

Vágólapra másolva

Huszonnégy órára őrizetbe vették a bukaresti Marius Nasta tüdőgyógyászati intézet hálapénz elfogadásával gyanúsított négy orvosát – értesült csütörtökön az Agerpres ügyészségi forrásokból.

További négy orvos ellen hatósági felügyelet alatt vizsgálódnak. Az érintett orvosok egy része aneszteziológus rezidens.

Szerda reggel a bukaresti ügyészség a rendőrség korrupcióellenes igazgatóságának munkatársaival négy házkutatást tartott, kettőt a tüdőgyógyászati intézetben, vesztegetéssel és vesztegetés elfogadásával kapcsolatos két ügyben.

Az ügyészek szerint a Marius Nasta intézet több orvosa 2022-ben és 2023-ban ismételten különböző pénzösszegeket és javakat kapott a kórház különböző betegeitől feladataik ellátásával (műtét előtti és utáni ellenőrzések és sebészeti beavatkozások elvégzése) összefüggésben.

Mindkét büntetőeljárás keretében pénzügyi vizsgálatokat rendelt el az ügyészség. Ezek jelentős eltéréseket tártak fel a vizsgált orvosok némelyikének törvényes jövedelme és vagyona között.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!