Előzetes letartóztatásban maradnak a crevediai LPG-állomás tulajdonosai

2023. szeptember 20. – 08:48

Másolás

Vágólapra másolva

Vizsgálati fogságban marad annak a crevediai LPG-állomásnak a tulajdonosai, ahol augusztus 26-án robbanás történt, öt ember halálát és mintegy 50 ember sérülését okozva – tudósít a bukaresti törvényszék döntéséről az Agerpres.

Ionuţ Doldurea és Cosmin Stângă 30 napos előzetes letartóztatásáról szeptember 6-án döntött a fővárosi ötödik kerületi bíróság, a két tulajdonos azonban fellebbezett, kérve, hogy szabadlábon, hatósági felügyelet alatt vagy házi őrizetben védekezhessenek. A törvényszék azonban megalapozatlannak ítélte meg és visszautasította fellebbezésüket.

Ionuţ Doldurea a caracali polgármester, Ion Doldurea fia, akit kizártak a Szociáldemokrata Pártból.

Doldurea és Stângă a Flagas kft. részvényesei, amely azt az autógáz-töltőállomást működtette, ahol augusztus 26-án több robbanás történt, öt személy halálát és mintegy 50 ember megsérülését okozva. A robbanásban és az azt követő tűzben házak tucatjai mentek tönkre.

A tragédia akkor következett be, amikor cseppfolyósított gázt fejtettek át egyik tartályból a másikba.

Az LPG-állomást 2020 óta tűzvédelmi engedély nélkül működtették.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!