Lemondott az AUR Ialomiţa megyei vezetése a párt nyári iskolájában felmerült nemi erőszak ügye miatt

2023. szeptember 20. – 14:30

Másolás

Vágólapra másolva

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) Ialomiţa megyei irodájának minden munkatársa lemondott azután, hogy a napokban felmerült, nemi erőszakot követhettek el a párt nyári iskolájának 17 éves résztvevője ellen – írja News.ro az AUR elnökének, George Simionnak a szerdai bejelentése alapján. A lemondottak között van Silviu Oancea, a párt megyei szervezetének vezetője is.

Simion szerint a párt Ialomiţa megyei szervezete anélkül ajánlott résztvevőket az eseményre, hogy megfelelően ellenőrizték volna őket. A fiatalok pedig nem hallgattak a szervezőkre, és elmentek alkoholt venni. „Ez elég komoly indok” – jegyezte meg Simion, aki szerint ezután haza is küldték őket a nyári iskolából. A pártelnök elmondta, belső vizsgálatuk nyomán az derült ki, hogy az AUR egyetlen tagja sem érintett a nemi erőszak vádjával kapcsolatban. Állítása szerint most várják a rendőrségi vizsgálat eredményét, a kért videófelvételeket már átadták a hatóságoknak.

A rendőrséget szeptember 16-án, szombaton értesítették arról, hogy a sloboziai megyei kórház sürgősségi osztályán jelentkezett egy 17 éves lány, aki arra ébredt, hogy ágyéktáji fájdalmai vannak, vérnyomokat vett észre magán, és azt állítja, hogy nemi erőszak áldozata volt. A lány szeptember 14-16. között a Fekete-tenger partján, Neptun-Olimp üdülőhelyen szervezett nyári táborban vett részt. Azt mondta, az AUR tagjaiból álló delegációval járt Konstanca megyében, ahol egy szállodában laktak. Beszámolója szerint a delegáció több tagjával együtt alkoholt fogyasztott, de arra már nem emlékszik, mi történt az éjszaka folyamán.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!