Lemondott az AUR Ialomiţa megyei vezetése a párt nyári iskolájában felmerült nemi erőszak ügye miatt

2023. szeptember 20. – 14:30

Másolás

Vágólapra másolva

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) Ialomiţa megyei irodájának minden munkatársa lemondott azután, hogy a napokban felmerült, nemi erőszakot követhettek el a párt nyári iskolájának 17 éves résztvevője ellen – írja News.ro az AUR elnökének, George Simionnak a szerdai bejelentése alapján. A lemondottak között van Silviu Oancea, a párt megyei szervezetének vezetője is.

Simion szerint a párt Ialomiţa megyei szervezete anélkül ajánlott résztvevőket az eseményre, hogy megfelelően ellenőrizték volna őket. A fiatalok pedig nem hallgattak a szervezőkre, és elmentek alkoholt venni. „Ez elég komoly indok” – jegyezte meg Simion, aki szerint ezután haza is küldték őket a nyári iskolából. A pártelnök elmondta, belső vizsgálatuk nyomán az derült ki, hogy az AUR egyetlen tagja sem érintett a nemi erőszak vádjával kapcsolatban. Állítása szerint most várják a rendőrségi vizsgálat eredményét, a kért videófelvételeket már átadták a hatóságoknak.

A rendőrséget szeptember 16-án, szombaton értesítették arról, hogy a sloboziai megyei kórház sürgősségi osztályán jelentkezett egy 17 éves lány, aki arra ébredt, hogy ágyéktáji fájdalmai vannak, vérnyomokat vett észre magán, és azt állítja, hogy nemi erőszak áldozata volt. A lány szeptember 14-16. között a Fekete-tenger partján, Neptun-Olimp üdülőhelyen szervezett nyári táborban vett részt. Azt mondta, az AUR tagjaiból álló delegációval járt Konstanca megyében, ahol egy szállodában laktak. Beszámolója szerint a delegáció több tagjával együtt alkoholt fogyasztott, de arra már nem emlékszik, mi történt az éjszaka folyamán.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!