Nemi erőszakot követhettek el az AUR nyári iskolájának 17 éves résztvevője ellen

2023. szeptember 18. – 15:58

Másolás

Vágólapra másolva

Nemi erőszak ügyében nyomoz a Ialomiţa megyei ügyészség, miután egy 17 éves lány, aki az első információk szerint a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) nyári egyetemén vett részt, ágyéktáji fájdalmakkal és vérfoltokkal ébredt a szállodai szobájában, írja a News.ro.

A rendőrséget szombaton, szeptember 16-án értesítették arról, hogy a sloboziai megyei kórház sürgősségi osztályán jelentkezett egy 17 lány, aki arra ébredt, hogy ágyéktáji fájdalmai vannak, vérnyomokat vett észre magán, és azt állítja, hogy nemi erőszak áldozata.

A lány szeptember 14-16. között a Fekete-tenger partján, Neptun-Olimp üdülőhelyen szervezett nyári táborban vett részt, közölte a rendőrség. A nyomozáshoz közel álló források szerint a lány azt mondta, hogy az AUR tagjaiból álló delegációval járt Konstanca megyében, ahol egy szállodában laktak. Beszámolója szerint a delegáció több tagjával együtt alkoholt fogyasztott, de arra már nem emlékszik, hogy mi történt az éjszaka folyamán. A lány nem árulta el, hogy kik voltak jelen a szállodaszobában.

Csütörtökön kezdődött Konstancán az AUR nyári politikai iskolája, amelyen többek között a párt ifjúsági szervezete is részt vett.

AUR-képviselő: sok a kérdőjel, megrendezett jelenetről lehet szó

A párt képviselői a Digi24.ro-nak előbb annyit mondtak, hogy sajtóértesüléseket nem kommentálnak, később viszont Antonio Andruşceac, az AUR képviselőházi frakciójának alelnöke az Antena3 hírtelevízióban azt nyilatkozta, hogy a párt belső vizsgálatot indított az ügyben. A képviselő azt is hozzátette, hogy a törvényszéki orvosi vizsgálat eredménye igazolja majd, hogy valóban nemi erőszakról van-e szó.

Mint mondta, a lány időközben megnevezett két AUR-tagot, akik ellen feljelentést tett. Andruşceac szerint arról a két kollégáról van szó, akik hazavitték az alkohol befolyása alatt álló lányt, és akik megdöbbenéssel értesültek a vádakról. „Sok a kérdőjel. Én azt hiszem, hogy megrendezett jelenetről van szó” – jelentette ki a képviselő, de azt is hozzátette, hogy aki nemi erőszakot követ el, az büntetést érdemel, és a az ilyen eseteket mindig komolyan és szigorúan kell kezelni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!