Nemi erőszakot követhettek el az AUR nyári iskolájának 17 éves résztvevője ellen

2023. szeptember 18. – 15:58

Másolás

Vágólapra másolva

Nemi erőszak ügyében nyomoz a Ialomiţa megyei ügyészség, miután egy 17 éves lány, aki az első információk szerint a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) nyári egyetemén vett részt, ágyéktáji fájdalmakkal és vérfoltokkal ébredt a szállodai szobájában, írja a News.ro.

A rendőrséget szombaton, szeptember 16-án értesítették arról, hogy a sloboziai megyei kórház sürgősségi osztályán jelentkezett egy 17 lány, aki arra ébredt, hogy ágyéktáji fájdalmai vannak, vérnyomokat vett észre magán, és azt állítja, hogy nemi erőszak áldozata.

A lány szeptember 14-16. között a Fekete-tenger partján, Neptun-Olimp üdülőhelyen szervezett nyári táborban vett részt, közölte a rendőrség. A nyomozáshoz közel álló források szerint a lány azt mondta, hogy az AUR tagjaiból álló delegációval járt Konstanca megyében, ahol egy szállodában laktak. Beszámolója szerint a delegáció több tagjával együtt alkoholt fogyasztott, de arra már nem emlékszik, hogy mi történt az éjszaka folyamán. A lány nem árulta el, hogy kik voltak jelen a szállodaszobában.

Csütörtökön kezdődött Konstancán az AUR nyári politikai iskolája, amelyen többek között a párt ifjúsági szervezete is részt vett.

AUR-képviselő: sok a kérdőjel, megrendezett jelenetről lehet szó

A párt képviselői a Digi24.ro-nak előbb annyit mondtak, hogy sajtóértesüléseket nem kommentálnak, később viszont Antonio Andruşceac, az AUR képviselőházi frakciójának alelnöke az Antena3 hírtelevízióban azt nyilatkozta, hogy a párt belső vizsgálatot indított az ügyben. A képviselő azt is hozzátette, hogy a törvényszéki orvosi vizsgálat eredménye igazolja majd, hogy valóban nemi erőszakról van-e szó.

Mint mondta, a lány időközben megnevezett két AUR-tagot, akik ellen feljelentést tett. Andruşceac szerint arról a két kollégáról van szó, akik hazavitték az alkohol befolyása alatt álló lányt, és akik megdöbbenéssel értesültek a vádakról. „Sok a kérdőjel. Én azt hiszem, hogy megrendezett jelenetről van szó” – jelentette ki a képviselő, de azt is hozzátette, hogy aki nemi erőszakot követ el, az büntetést érdemel, és a az ilyen eseteket mindig komolyan és szigorúan kell kezelni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!