Tulcea lakosait vasárnap este lezuhanó tárgyak miatt riasztották

2023. szeptember 18. – 09:54

Másolás

Vágólapra másolva

Tulcea lakosait vasárnap este Ro-Alert üzenet figyelmeztették, hogy „tárgyak” zuhanhatnak le a légtérből – közölte a katasztrófavédelem nyomán a Digi24. A lap videót is közzétett, amin egy helyi lakos azt rögzítette, hogy tőle nem messze valami a földbe csapódott, és felrobbant.

A Romániai Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) Ro-Alert üzenetben tájékoztatta Tulcea megye lakosságát arról, hogy a légtérből tárgyak zuhanhatnak le. Az üzenet óvintézkedésekről szóló ajánlásokat tartalmazott. A Ro-Alert üzenetet Tulcea megye északi területére és Galați község határ menti, a Cotul Pisicii strandtól a Giurgiulești-i vámhivatalig tartó területre küldték ki.

„Rendkívüli riasztás. A légtérből tárgyak zuhanhatnak le. Őrizzék meg nyugalmukat! Keressenek menedéket pincékben vagy a polgári védelmi óvóhelyeken. Ha nincs menedékhely, maradjanak a lakásban, távol az ablakoktól és a falaktól. Becsült időtartam: 90 perc” – állt az üzenetben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!