Tulcea lakosait vasárnap este lezuhanó tárgyak miatt riasztották

2023. szeptember 18. – 09:54

Másolás

Vágólapra másolva

Tulcea lakosait vasárnap este Ro-Alert üzenet figyelmeztették, hogy „tárgyak” zuhanhatnak le a légtérből – közölte a katasztrófavédelem nyomán a Digi24. A lap videót is közzétett, amin egy helyi lakos azt rögzítette, hogy tőle nem messze valami a földbe csapódott, és felrobbant.

A Romániai Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) Ro-Alert üzenetben tájékoztatta Tulcea megye lakosságát arról, hogy a légtérből tárgyak zuhanhatnak le. Az üzenet óvintézkedésekről szóló ajánlásokat tartalmazott. A Ro-Alert üzenetet Tulcea megye északi területére és Galați község határ menti, a Cotul Pisicii strandtól a Giurgiulești-i vámhivatalig tartó területre küldték ki.

„Rendkívüli riasztás. A légtérből tárgyak zuhanhatnak le. Őrizzék meg nyugalmukat! Keressenek menedéket pincékben vagy a polgári védelmi óvóhelyeken. Ha nincs menedékhely, maradjanak a lakásban, távol az ablakoktól és a falaktól. Becsült időtartam: 90 perc” – állt az üzenetben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!