Harminc napra őrizetbe vették a tengerparti gázoló anyját és három barátját

2023. szeptember 16. – 09:18

Másolás

Vágólapra másolva

A bukaresti törvényszék pénteki döntése értelmében 30 napos vizsgálati fogságba helyezik a bedrogozva két fiatalt halálra gázoló Vlad Pascu baráti köréhez tartozó Tudor Dumát, valamint Constantin Ştefan Cipriant és Constantin Costin Antoniót. Mindhármukat kábítószer-kereskedelemmel, kábítószer saját használatra történő birtoklásával és a fegyvertartási szabályok megsértésével gyanúsítják, írta az Agerpres.

Az ügyészek szerint Tudor Duma – becenevén Maru – juttatta drogokhoz Vlad Pascut. Ő volt az, aki betört a fővárosi Floreasca kórház gyógyszertárába nem sokkal őrizetbe vétele előtt.

Ugyancsak pénteken harminc napos előzetes letartóztatásba helyezte a bukaresti törvényszék Vlad Pascu anyját. Miruna Pascut igazságszolgáltatás elleni bűncselekményekkel gyanúsítják, ugyanis megfenyegette az ügyben tanúként szereplő egyik lányt, hogy kompromittáló információkat és képeket tesz közzé róla, ha együttműködik a vádhatósággal.

Vlad Pascu apja szintén az ügy gyanúsítottjai közé tartozik, ellene hatósági felügyelet alatt folyik kivizsgálás a fegyvertartási szabályok megsértése miatt.

A romániai hatóságok csütörtök reggel indították el a Hidra-akciót, amellyel Vlad Pascu körét célozták meg, egy olyan, gazdag családok húsz év körüli gyerekeiből álló bandát, amely drogokkal kereskedett és tagjai maguk is kábítószerfogyasztók. A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) beszámolója szerint a társaság Bukarestben és a nyári szezonban a tengerparton tevékenykedett, főként jó anyagi helyzetűek privát bulijaira, illetve elitklubokba szállítottak kannabiszt, ecstasyt, MDMA-t, kokain és más szereket. A drogokat dealerektől szerezték be, illetve interneten rendelték a nyomozók szerint.

A Hidra-akció azután indult el, miután országos botrány tört ki a tengerparti halálos kimenetelű gázolás miatt. A közfelháborodáshoz elsősorban az vezetett, hogy az elkövetőt, a 19 éves Vlad Pascut, aki egy méregdrága kabrió Mercédesszel furikázott, kétszer is bevitték a rendőrségre a baleset előtt, viszont ki is engedték.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!