Kelemen Hunornak elmúlt a dühe, újra kormányra lépne

2023. szeptember 14. – 09:44

Másolás

Vágólapra másolva

Kelemen Hunor „kapzsiságnak és stratégiai hibának” nevezte az RMDSZ kizárását a kormányból, írja a Digi24 szerda esti műsorában elhangzottak alapján a Spotmedia. Arról is beszélt, hogy „elmúlt a dühe”, amit akkor érzett, amikor az RMDSZ-t kihagyták a kormányból és elvesztette a miniszteri tisztségeit. Sőt, nem zárja ki azt a lehetőséget sem, hogy a választások után ismét a PSD-vel és a PNL-vel közösen alakítson kormányt az RMDSZ.

A Digi 24-en elhangzott kérdésre, hogy szerinte Klaus Iohannis elnök volt-e az, aki kezdeményezte az RMDSZ kormányból való eltávolítását, Kelemen Hunor azt válaszolta: „erre a kérdésre már válaszoltam: kapzsiság és stratégiai hiba”. Majd hozzátette, hogy a PNL-vel való közös kormányzás után nem hiszi, hogy a liberálisok „bármilyen lépést tesznek az elnök beleegyezése nélkül”.

„Meggyőződésem, hogy a döntést hármasban hozták meg, nem külön-külön, hanem a kapzsiság kombinálódott azzal, hogy … »megy ez nélkülük is, dobjuk ki őket, vegyük el a minisztériumaikat« ... de ez stratégiai hiba. De ennyi, túl vagyunk rajta! A politikában nem lehet állandóan dühösnek lenni. Az emberek nem keresnek dühös politikusokat. Mi már túl vagyunk a dühöngésen.

Nem tetszett, nem érdemeltük meg, nem adtunk okot arra, hogy kirúgjanak a kormányból, de ennyi, vége, továbblépünk, előre nézünk! Ha másra kellene szavaznom, mint az RMDSZ-re – hála Istennek, ilyen gondjaim nincsenek –, soha nem szavaznék dühös politikusra, nincs szükségem dühös politikusokra” – magyarázta az RMDSZ elnöke.

„Nem zárok ki semmit, egy olyan koalíciót sem 2024-ben, mint amilyen korábban volt. Természetesen a választók fogják eldönteni, hogy milyen lesz a jövő parlamentje és a politikai paletta, de nem zárom ki, a politikában nem zárja ki az ember, hogy kormányra kerüljön, mert végül is, ha valaki talál egy politikust, aki azt mondja, hogy »gyere, szavazz rám, én nem akarok kormányra menni!« , akkor inkább keressen egy másik jelöltet” – mondta Kelemen Hunor.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!