Kelemen Hunornak elmúlt a dühe, újra kormányra lépne

2023. szeptember 14. – 09:44

Másolás

Vágólapra másolva

Kelemen Hunor „kapzsiságnak és stratégiai hibának” nevezte az RMDSZ kizárását a kormányból, írja a Digi24 szerda esti műsorában elhangzottak alapján a Spotmedia. Arról is beszélt, hogy „elmúlt a dühe”, amit akkor érzett, amikor az RMDSZ-t kihagyták a kormányból és elvesztette a miniszteri tisztségeit. Sőt, nem zárja ki azt a lehetőséget sem, hogy a választások után ismét a PSD-vel és a PNL-vel közösen alakítson kormányt az RMDSZ.

A Digi 24-en elhangzott kérdésre, hogy szerinte Klaus Iohannis elnök volt-e az, aki kezdeményezte az RMDSZ kormányból való eltávolítását, Kelemen Hunor azt válaszolta: „erre a kérdésre már válaszoltam: kapzsiság és stratégiai hiba”. Majd hozzátette, hogy a PNL-vel való közös kormányzás után nem hiszi, hogy a liberálisok „bármilyen lépést tesznek az elnök beleegyezése nélkül”.

„Meggyőződésem, hogy a döntést hármasban hozták meg, nem külön-külön, hanem a kapzsiság kombinálódott azzal, hogy … »megy ez nélkülük is, dobjuk ki őket, vegyük el a minisztériumaikat« ... de ez stratégiai hiba. De ennyi, túl vagyunk rajta! A politikában nem lehet állandóan dühösnek lenni. Az emberek nem keresnek dühös politikusokat. Mi már túl vagyunk a dühöngésen.

Nem tetszett, nem érdemeltük meg, nem adtunk okot arra, hogy kirúgjanak a kormányból, de ennyi, vége, továbblépünk, előre nézünk! Ha másra kellene szavaznom, mint az RMDSZ-re – hála Istennek, ilyen gondjaim nincsenek –, soha nem szavaznék dühös politikusra, nincs szükségem dühös politikusokra” – magyarázta az RMDSZ elnöke.

„Nem zárok ki semmit, egy olyan koalíciót sem 2024-ben, mint amilyen korábban volt. Természetesen a választók fogják eldönteni, hogy milyen lesz a jövő parlamentje és a politikai paletta, de nem zárom ki, a politikában nem zárja ki az ember, hogy kormányra kerüljön, mert végül is, ha valaki talál egy politikust, aki azt mondja, hogy »gyere, szavazz rám, én nem akarok kormányra menni!« , akkor inkább keressen egy másik jelöltet” – mondta Kelemen Hunor.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!