Razziázik a DIICOT, a 2 Mai-on halálos gázolást elkövető anyját is kihallgatják

2023. szeptember 14. – 11:36

Másolás

Vágólapra másolva

Ügyészségi források szerint a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) a 2 Mai településen halálos balesetet okozó 19 éves fiatalembernek az anyjánál is házkutatást tart igazságszolgáltatás elleni bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt. A nő a gyanú szerint megpróbálta befolyásolni az ügy tanúit, írja az Agerpres.

A hírügynökség szerint a DIICOT a Hidra nevet viselő művelet során több házkutatást tartott csütörtök reggel a 19 éves Vlad Pascu ellen folyó eljárás kapcsán, aki nyáron 2 Mai tengerparti településen bedrogozva vezetett és két fiatal halálát követelő balesetet okozott.

Egyik házkutatás Vlad Pascu anyját érinti, a gyanú szerint ugyanis az asszony megpróbálta befolyásolni az ügy tanúit. A nőt a DIICOT székházában hallgatják ki.

A többi házkutatás Vlad Pascu köréhez tartozó drogdílereknél zajlik, akik a baleset idején a fiatalemberrel együtt a tengerparton tartózkodtak.

A szóban forgó személyek a nyomozók szerint kannabisz, ecstasy, MDMA, kokain és más kábítószerek terjesztésére szakosodtak, ezeket különböző helyszíneken, éttermekben, luxusklubokban, bukaresti magánpartikon terjesztették. Vásárlóik többnyire rendszeres, jó anyagi lehetőségekkel rendelkező fogyasztók voltak – állítják az ügyészek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!