Körbeaszfaltozták a fákat Sepsiszentgyörgyön, aztán feltörték az aszfaltot, kivágták őket, majd ismét aszfaltoztak

2023. szeptember 14. – 17:06

Másolás

Vágólapra másolva

Örkény egyperceseibe illő történet zajlott le Sepsiszentgyörgy egyik felújítás alatt álló utcájában. A Nicolae Iorga utcában lévő körforgalomnál megváltozott az átjáró helye, ennek megfelelően tették le az utászok a járdaszegélyt és öntötték az aszfaltot. Igen, ám! Csakhogy az utászoknak nem jutott eszébe az, ami előtt a Sepsiszentgyörgyi szégyenfal Facebook-csoport tagjai értetlenül álltak szerda délután. Az átjáró előtt ugyanis két fa gyökerét is leaszfaltozták.

A beaszfaltozott csemetékről a sepsiszentgyörgyiek készítettek fotókat, amiket zárt Facebook csoportokban posztoltak – olvasói fotó
A beaszfaltozott csemetékről a sepsiszentgyörgyiek készítettek fotókat, amiket zárt Facebook csoportokban posztoltak – olvasói fotó

Antal Árpád, sepsiszentgyörgyi polgármester a délelőtti sajtótájékoztatón azt mondta, a történtek miatt az aszfaltot már reggel 8 után pár perccel feltörték.

„Nem tudok minden munkás mellé odatenni valakit, hogy ne csináljanak hülyeséget. Annyit tudok csinálni, hogy ha hülyeséget csinálnak, akkor kijavíttatom” – mondta a polgármester. Hozzátéve, hogy a fákon lévő narancssárga jelzésből ítélve, nem biztos, hogy a csemeték helyben maradnak.

A helyszínre érve pedig a déli órában már hűlt helye volt a csemetéknek, akik tehát attól tartottak, hogy a forró aszfalt netán felfőzte volna a csemeték gyökerét, vagy víz hiány miatt pusztulnának el, netán az aszfaltot a későbbiekben a gyökerek felfeszítenék, nem kell, hogy aggódjanak. Azóta eltávolították a fákat, és lesimították az aszfaltot, szóval hűlt helye a tegnapi munkának. Vagy hülyeségnek. Illetve a fáknak.

Nyoma sincs, hogy fák lettek volna az aszfaltban – Fotó: Tőkés Hunor / Transtelex
Nyoma sincs, hogy fák lettek volna az aszfaltban – Fotó: Tőkés Hunor / Transtelex

Erre szokták mondani, hogy jó munkához idő kell, rossz munkához még több. A legendás román munkásalak, aki minden viccben felbukkan, Dorel, úgy tűnik most épp Sepsiszentgyörgyön talált magának foglalatosságot az útfelújításoknál. Aki ragaszkodik a környéken lévő fákhoz, időnként nézzen rájuk, mert félő, hogy egy óvatlan pillanatban betonba öntik őket.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!