Körbeaszfaltozták a fákat Sepsiszentgyörgyön, aztán feltörték az aszfaltot, kivágták őket, majd ismét aszfaltoztak

2023. szeptember 14. – 17:06

Másolás

Vágólapra másolva

Örkény egyperceseibe illő történet zajlott le Sepsiszentgyörgy egyik felújítás alatt álló utcájában. A Nicolae Iorga utcában lévő körforgalomnál megváltozott az átjáró helye, ennek megfelelően tették le az utászok a járdaszegélyt és öntötték az aszfaltot. Igen, ám! Csakhogy az utászoknak nem jutott eszébe az, ami előtt a Sepsiszentgyörgyi szégyenfal Facebook-csoport tagjai értetlenül álltak szerda délután. Az átjáró előtt ugyanis két fa gyökerét is leaszfaltozták.

A beaszfaltozott csemetékről a sepsiszentgyörgyiek készítettek fotókat, amiket zárt Facebook csoportokban posztoltak – olvasói fotó
A beaszfaltozott csemetékről a sepsiszentgyörgyiek készítettek fotókat, amiket zárt Facebook csoportokban posztoltak – olvasói fotó

Antal Árpád, sepsiszentgyörgyi polgármester a délelőtti sajtótájékoztatón azt mondta, a történtek miatt az aszfaltot már reggel 8 után pár perccel feltörték.

„Nem tudok minden munkás mellé odatenni valakit, hogy ne csináljanak hülyeséget. Annyit tudok csinálni, hogy ha hülyeséget csinálnak, akkor kijavíttatom” – mondta a polgármester. Hozzátéve, hogy a fákon lévő narancssárga jelzésből ítélve, nem biztos, hogy a csemeték helyben maradnak.

A helyszínre érve pedig a déli órában már hűlt helye volt a csemetéknek, akik tehát attól tartottak, hogy a forró aszfalt netán felfőzte volna a csemeték gyökerét, vagy víz hiány miatt pusztulnának el, netán az aszfaltot a későbbiekben a gyökerek felfeszítenék, nem kell, hogy aggódjanak. Azóta eltávolították a fákat, és lesimították az aszfaltot, szóval hűlt helye a tegnapi munkának. Vagy hülyeségnek. Illetve a fáknak.

Nyoma sincs, hogy fák lettek volna az aszfaltban – Fotó: Tőkés Hunor / Transtelex
Nyoma sincs, hogy fák lettek volna az aszfaltban – Fotó: Tőkés Hunor / Transtelex

Erre szokták mondani, hogy jó munkához idő kell, rossz munkához még több. A legendás román munkásalak, aki minden viccben felbukkan, Dorel, úgy tűnik most épp Sepsiszentgyörgyön talált magának foglalatosságot az útfelújításoknál. Aki ragaszkodik a környéken lévő fákhoz, időnként nézzen rájuk, mert félő, hogy egy óvatlan pillanatban betonba öntik őket.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!