Hatalmas tűzzel égett a csíkszeredai burgonyaraktár, az óriási füst elborította a várost

2023. szeptember 13. – 17:41

Hatalmas tűzzel égett a csíkszeredai burgonyaraktár, az óriási füst elborította a várost
Drónfelvétel a lángoló burgonyatárolóról – Fotó: Utitech Solutions SRL

Másolás

Vágólapra másolva

Sikerült eloltani a csíkszeredai burgonya- és műtrágyaraktárban szerdán kiütött tüzet, miután tűzoltók és civilek tucatjai közel öt órán át küzdöttek a lángokkal. A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtóirodája szerint a tűz mintegy 5000 négyzetméteres felületet érintett.

Hatalmas tűz ütött ki a csíkszeredai burgonyatárolónál szerdán délután, és a lángokat óriási füst kíséri. A tűzoltók nagy erőkkel dolgoztak a lángok eloltásán. Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere jelentkezett be élőben a helyszínről, és megnyugtatott mindenkit, nincs már veszély, mert nagyon sok a tűzoltó érkezett a helyszínre, és sikerült meggátolni a tűz átterjedését más épületekre, viszont maga az oltási művelet hosszadalmas lesz.

A bejelentkezésből kiderült, a helyszínre érkeztek a madéfalvi és csíkcsicsói önkéntes tűzoltók is, valamint a székelyudvarhelyi tűzoltóságnak is kérték a segítségét. Korodi azt is közölte, nincs robbanásveszély.

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség is tájékoztatta a lakosságot az esetről, tájékoztatása szerint mintegy 300 négyzetméteren pusztít a tűz az ingatlanban, ahol burgonyát és faanyagot tárolnak. A Vadász utcában található burgonyatárolónál nemcsak a tűzoltók voltak jelen, akik a lángok eloltásán dolgoztak, hanem a rohammentősök is több mentőautóval állnak készenlétben a közelben.

A katasztrófavédelmi felügyelőség felhívta a figyelmet a füstmérgezés veszélyére: a vastag füstfelhő teljesen ellepte a várost, az embereket arra kérték, tartsák zárva ablakaikat, hogy minél kevesebb fojtogató gáz és korom hatolhasson be a háztartásokba. a figyelmeztetést RoAlert telefonos üzenet formájában is megkapta a lakosság.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!