Hatalmas tűzzel égett a csíkszeredai burgonyaraktár, az óriási füst elborította a várost

2023. szeptember 13. – 17:41

Hatalmas tűzzel égett a csíkszeredai burgonyaraktár, az óriási füst elborította a várost
Drónfelvétel a lángoló burgonyatárolóról – Fotó: Utitech Solutions SRL

Másolás

Vágólapra másolva

Sikerült eloltani a csíkszeredai burgonya- és műtrágyaraktárban szerdán kiütött tüzet, miután tűzoltók és civilek tucatjai közel öt órán át küzdöttek a lángokkal. A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtóirodája szerint a tűz mintegy 5000 négyzetméteres felületet érintett.

Hatalmas tűz ütött ki a csíkszeredai burgonyatárolónál szerdán délután, és a lángokat óriási füst kíséri. A tűzoltók nagy erőkkel dolgoztak a lángok eloltásán. Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere jelentkezett be élőben a helyszínről, és megnyugtatott mindenkit, nincs már veszély, mert nagyon sok a tűzoltó érkezett a helyszínre, és sikerült meggátolni a tűz átterjedését más épületekre, viszont maga az oltási művelet hosszadalmas lesz.

A bejelentkezésből kiderült, a helyszínre érkeztek a madéfalvi és csíkcsicsói önkéntes tűzoltók is, valamint a székelyudvarhelyi tűzoltóságnak is kérték a segítségét. Korodi azt is közölte, nincs robbanásveszély.

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség is tájékoztatta a lakosságot az esetről, tájékoztatása szerint mintegy 300 négyzetméteren pusztít a tűz az ingatlanban, ahol burgonyát és faanyagot tárolnak. A Vadász utcában található burgonyatárolónál nemcsak a tűzoltók voltak jelen, akik a lángok eloltásán dolgoztak, hanem a rohammentősök is több mentőautóval állnak készenlétben a közelben.

A katasztrófavédelmi felügyelőség felhívta a figyelmet a füstmérgezés veszélyére: a vastag füstfelhő teljesen ellepte a várost, az embereket arra kérték, tartsák zárva ablakaikat, hogy minél kevesebb fojtogató gáz és korom hatolhasson be a háztartásokba. a figyelmeztetést RoAlert telefonos üzenet formájában is megkapta a lakosság.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!