Halálos gázolás volt Arad megyében: elektromos rollerrel közlekedő kiskorút ütött el egy ittas sofőr

2023. szeptember 9. – 15:12

Másolás

Vágólapra másolva

Elektromos rollerrel közlekedő 15 éves fiút gázolt el egy autó az Arad megyei Pankotán. Az áldozat életét vesztette, a sofőr elhagyta a baleset helyszínét.

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset péntek este történt. A hatóságokat 23:45 körül értesítették, hogy Pankotán egy autó elütött egy 15 éves, a forgalommal szemben rollerező gyereket, majd elhagyta a helyszínt.

Az áldozatot kórházba szállították, de szombaton meghalt.

Rövid idővel a baleset után egy 35 éves férfi jelentkezett a rendőrségen, azt állítva, hogy ő vezette az autót, és volt egy utasa, egy 40 éves férfi. A rendőrök kételkedtek állítása valóságtartalmában, és mindkét férfit megszondáztatták. Mint kiderült, a 40 éves férfi légalkohol-koncentrációja 1,02 mg/l volt. Mindkettejük esetében elrendelték a biológiai mintavételt a véralkoholszint megállapítására.

A nyomozás során kiderült, hogy a gépkocsit valójában a 40 éves férfi vezette. Az autó átkutatásakor a rendőrség egy fegyver-hangtompítót és egy lőfegyverhez való töltényt talált a járműben elrejtve.

A 40 éves férfit 24 órára őrizetbe vették. Gondatlanságból elkövetett emberölés, ittas vezetés, baleset helyszínének elhagyása és a fegyvertartásra vonatkozó szabályok be nem tartása miatt indult ellene eljárás.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!