Jövő pénteken figyelmeztető sztrájkot tartanak a CFR alkalmazottai

2023. szeptember 8. – 09:04

Másolás

Vágólapra másolva

A vasutasok szakszervezeteit tömörítő Drum de Fier – Elcatel érdekvédelmi szövetség figyelmeztető sztrájkot hirdet szeptember 15-ére a Román Vasúttársaságnál (CFR), írja az Agerpres.

A szövetség csütörtökön kiadott közleménye szerint a vasúti alkalmazottak követelik az új kollektív munkaszerződés megkötését, a vasúti alkalmazottak jogállásáról szóló 2020/195-ös törvény rendelkezéseinek alkalmazását és az egyes munkakörökre jellemző feladatoknak, felelősségnek és képesítéseknek megfelelő bérhierarchia tiszteletben tartását, a megfelelő munkafeltételek és az egyéni védőfelszerelések biztosítását az alkalmazottak számára, valamint az ágazat megfelelő finanszírozását.

A vasúti dolgozók több mint 30 éve ugyanolyan rossz munkakörülmények között dolgoznak, megfelelő egyéni védőfelszerelés nélkül, a munkaerőhiány pedig rengeteg túlórát eredményez, ami kihat a munkavállalók egészségére

– állítja közleményében az érdekvédelmi szövetség. Leszögezik: a kormánynak kötelessége biztosítani a megfelelő finanszírozást a 2020/195-ös törvény gyakorlatba ültetésére, hogy megakadályozza a vasúti infrastruktúra további romlását és növelje a vasúti biztonságot. A rendszernek sürgősen friss munkaerőre, szakképzett alkalmazottakra van szüksége – mutatnak még rá.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!