Törvénytervezet: akár a járművét is elkobozhatják az alkohol vagy kábítószer hatása alatt vezető sofőröknek

2023. szeptember 2. – 22:43

Másolás

Vágólapra másolva

Egy készülő törvénymódosító tervezet szerint az alkohol vagy kábítószer hatása alatt vezető sofőröknek elkobozhatják a gépkocsiját – közölte szombaton Marciel Ciolacu kormányfő, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, írja az Agerpres. A miniszterelnök a PSD országos politikai tanácsának ülése után nyilatkozott a sajtónak.

Elmondta, hogy a testület ülésén Robert Cazanciuc ismertette a drogkereskedelem és -fogyasztás megelőzésével és leküzdésével kapcsolatos törvény javasolt módosításait, amelyek elfogadása a párt egyik prioritását jelentik a parlament hétfőn kezdődő őszi ülésszakában.

Ciolacu tájékoztatása szerint a PSD jogszabályjavaslata drasztikus büntetéseket ír elő az alkohol vagy kábítószer hatása alatt vezető sofőröknek. E szerint a vétkes gépkocsivezetőnek legkevesebb tíz évre bevonhatják a jogosítványát, vagy akár a járművét is elkobozhatják.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!