Temesváron fogva tartottak két vendégmunkást, egyikük menekülés közben lezuhant és meghalt

2023. augusztus 31. – 09:04

Másolás

Vágólapra másolva

Két Srí Lanka-i vendégmunkást egy temesvári lakásban tartottak fogva, megkötözték és megkínozták őket. Az áldozatok megpróbáltak kiszabadulni, és a lakás ablakából egy lepedőből készült rögtönzött kötélen ereszkedtek le, egyiküknek sikerült földet érnie, de a másodiknál az anyag elszakadt, az illető pedig lezuhant és meghalt.

Az eset a Temesvár külvárosában lévő Torontál út egyik tömbházában történt.

A két fiatal Srí Lanka-i legálisan érkezett Brassóba, munkavállalási engedéllyel rendelkeztek, de – a helyi sajtó szerint – az őket behálózó csempészek azt ígérték, hogy segítenek nekik Olaszországba jutni.

Miután a srí lankaiak megérkeztek Temesvárra, az embercsempészek több pénzt követeltek, mint amennyiben eredetileg megegyeztek. A két csapdába esett férfit pedig bezárták, és azt mondták nekik, addig nem távozhatnak, amíg ki nem fizetik ki a követelt összeget.

A temesvári ügyészség szerdán jelentette be, hogy két férfit migránsok csempészésével és jogtalan szabadságelvonással vádolnak. A két férfi idén augusztus 25. és 28. között megfosztotta szabadságuktól az áldozatokat, és halálosan megfenyegették őket, ha nem fizetnek 5000 eurót a Romániából való kicsempészésükért. Mint kiderült, megverték őket, kezüket hátrakötözték, betömték a szájukat, és le is filmezték mindezt, a felvételeket pedig az áldozatok családtagjaihoz juttatták el, hogy pénzt szerezzenek – idézte az ügyészeket a Mediafax.

Végül az egyik áldozat egy ötödik emeleti hálószoba ablakából egy rögtönzött kötélen mászott le, de amikor a második áldozat is mászni kezdett, a lepedő elszakadt, a férfi pedig lezuhant és azonnal meghalt.

Az embercsempészeket 24 órára őrizetbe vették, a temesvári ügyészség pedig a két személy előzetes letartóztatását indítványozta. Mint kiderült, az illetők pakisztániak, illegálisan léptek be Romániába, tartózkodási okmányokkal nem rendelkeztek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!