Két gyalogost gázolt halálra egy furgon az átjárón Kolozs megyében

2023. augusztus 29. – 10:23

Másolás

Vágólapra másolva

Két embert gázolt halálra kedd reggel egy furgon a Kolozs megyei Zsuk község közelében, írja a Cluj24.

A Kolozs megyei rendőrség tájékoztatása szerint a 46 és 48 éves férfiak, a DN 1C Kolozs és Dés közötti gyalogátkelőn, szabályosan keltek át, amikor a nagy sebességű furgon elgázolta őket. Mindketten Bonchida község lakói voltak.

A vontatót maga után húzó furgont egy 31 éves suceavai férfi vezette Szamosújvár irányába. A rendőrök szerint túl gyorsan hajtott, és nem vette észre a gyalogosokat. A sofőrt megszondáztatták, az alkoholtesztje negatív lett. A rendőrség bekísérte a kórházba, hogy az eredményt vérvizsgálat is megerősítse.

A Kolozs megyei rendőrség először csak az egyik férfi haláláról számolt be, akit a baleset helyszínétől számítva 100 méterre találtak meg. A másik férfit 35 méterre arrébb sodorta el a furgon, őt a sürgősségi mentőszolgálat munkatársai több mint egy órán keresztül próbálták újraéleszteni. Az orvosok végül mindkét férfit halottnak nyilvánították a helyszínen.

Kolozs megyében egy másik baleset is történt kedd reggel. Kolozsváron a Mócok útján ütközött össze egy motor és egy autó. A sürgősségi szolgálat orvosai 30 év körüli nőt részesítettek elsősegélyben, aki több helyen megsérült. A nő eszméleténél volt, amikor kórházba szállították. A sofőrök alkoholszondás tesztje ebben az esetben is negatív eredményt mutatott.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!