Büntetőljárást indított az ügyészség Bukarest első kerületének polgármestere ellen

2023. augusztus 29. – 13:35

Büntetőljárást indított az ügyészség Bukarest első kerületének polgármestere ellen
Clotilde Armand korrupcióellenes matricákat kap egy személytől, amint éppen elhagyja Bukarest első kerületi ügyészségének irodáját, 2023. augusztus 29-én – Fotó: George Calin / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

Büntetőeljárás indult Bukarest első kerületének polgármestere, Clotilde Armand ellen. A gyanú szerint – az USR színeiben megválasztott – polgármester hivatalával folytatólagosan visszaélve jogtalan előnyre tett szert, írja az Agerpres.

Bukarest első kerületi ügyészségének keddi közleménye szerint a polgármester önmagát nevezte ki két uniós projekt menedzserének, majd erre a tevékenységére hivatkozva elrendelte a saját fizetése megemelését.

A vádhatóság szerint Clotilde Armand 2022-ben áprilisban bruttó 3.744 lejjel, májusban 5.616 lejjel, júniusban 3.744 lejjel, júliusban 5.616 lejjel növelte meg ily módon a bérét.

Az ügyészség az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) feljelentése alapján indított büntetőeljárást a polgármester ellen.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!