Egészségügyi minisztérium: A crevediai robbanások kilenc sérültje szorul gépi lélegeztetésre

2023. augusztus 28. – 16:59

Másolás

Vágólapra másolva

A crevediai robbanásokban megsérült személyek közül jelenleg kilencen gépi lélegeztetésre szorulnak, hármat közülük hazai kórházakban, hatot külföldön kezelnek – tájékoztatott az egészségügyi minisztérium.

A hazai egészségügyi intézményekben kezelt három páciens közül kettő a Bukaresti Sürgősségi Klinikai Kórházban, egy pedig a szintén fővárosi Bagdasar Arseni Sürgősségi Klinikai Kórházban fekszik.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint az enyhe és közepes súlyosságú sérülést szenvedett 29 beteg közül 16-ot a Bukaresti Sürgősségi Klinikai Kórházban, nyolcat a Bagdasar Arseni Sürgősségi Klinikai Kórházban, hármat a fővárosi égéssebészeti és plasztikai sebészeti kórházban, egyet a Bukaresti Egyetemi Sürgősségi Kórházban, egyet pedig a fővárosi Elias Egyetemi Sürgősségi Kórházban ápolnak.

A tárca közleménye szerint 12 páciens elhagyhatta a kórházat, és szintén 12-őt külföldön kezelnek. Utóbbiak közül egynek – egy Milánóban kezelt sérültnek – az állapota kritikus.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!