Elhunyt a robbanás egyik sérültje, ezzel kettőre emelkedett a halálos áldozatok száma

2023. augusztus 27. – 14:20

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt a Dâmboviţa megyei Crevedia autógáz-töltőállomásánál történt robbanás egyik sérültje – írja az Agerpres a belügyi katasztrófavédelmi főosztály (DSU) vezetőjének, Raed Arafatnak a vasárnapi bejelentése alapján.

Raed Arafat elmondása szerint a bukaresti Floreasca kórházban elhunyt nő annak a férfinak a felesége, aki szívrohamban halt meg szombaton a robbanás helyszínén.

A nő halálát égési sérülések okozták, testfelületének mintegy 95 százalékán megégett. „Ilyenkor a túlélés esélye gyakorlatilag a nullával egyenlő” – magyarázta.

Ugyanakkor Arafat azt is elmondta, hogy vasárnap délután további öt sérültet szállítanak külföldi kórházakba: egyikük bécsi, kettő grazi, kettő berlini egészségügyi intézménybe kerül. Korábban másik négy sérültet brüsszeli, illetve milánói kórházakba szállítottak a hadsereg C-27J Spartan típusú repülőgépei.

Közben országszerte mintegy 900 személy adott vért vasárnap a crevediai robbanás sérültjeinek megsegítésére. A hatóságok a robbanások után kérték fel a lakosságot véradásra. Vasárnap reggel 24 megyében kinyitottak a vérközpontok. Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint Fehér, Arad, Argeş, Bákó, Brassó, Brăila, Buzău, Krassó-Szörény, Călăraşi, Kolozs, Konstanca, Dâmboviţa, Galac, Hunyad, Ialomiţa, Iaşi, Maros, Olt, Szilágy, Szeben, Teleorman, Temes, Vâlcea és Vrancea megyében, illetve Bukarestben mintegy 900-an adtak vért a nap folyamán. A vérközpontok egy része délben ugyan már bezárt, de van, ahol 15 óra 30 percig fogadják a véradókat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!