Elhunyt a robbanás egyik sérültje, ezzel kettőre emelkedett a halálos áldozatok száma

2023. augusztus 27. – 14:20

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt a Dâmboviţa megyei Crevedia autógáz-töltőállomásánál történt robbanás egyik sérültje – írja az Agerpres a belügyi katasztrófavédelmi főosztály (DSU) vezetőjének, Raed Arafatnak a vasárnapi bejelentése alapján.

Raed Arafat elmondása szerint a bukaresti Floreasca kórházban elhunyt nő annak a férfinak a felesége, aki szívrohamban halt meg szombaton a robbanás helyszínén.

A nő halálát égési sérülések okozták, testfelületének mintegy 95 százalékán megégett. „Ilyenkor a túlélés esélye gyakorlatilag a nullával egyenlő” – magyarázta.

Ugyanakkor Arafat azt is elmondta, hogy vasárnap délután további öt sérültet szállítanak külföldi kórházakba: egyikük bécsi, kettő grazi, kettő berlini egészségügyi intézménybe kerül. Korábban másik négy sérültet brüsszeli, illetve milánói kórházakba szállítottak a hadsereg C-27J Spartan típusú repülőgépei.

Közben országszerte mintegy 900 személy adott vért vasárnap a crevediai robbanás sérültjeinek megsegítésére. A hatóságok a robbanások után kérték fel a lakosságot véradásra. Vasárnap reggel 24 megyében kinyitottak a vérközpontok. Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint Fehér, Arad, Argeş, Bákó, Brassó, Brăila, Buzău, Krassó-Szörény, Călăraşi, Kolozs, Konstanca, Dâmboviţa, Galac, Hunyad, Ialomiţa, Iaşi, Maros, Olt, Szilágy, Szeben, Teleorman, Temes, Vâlcea és Vrancea megyében, illetve Bukarestben mintegy 900-an adtak vért a nap folyamán. A vérközpontok egy része délben ugyan már bezárt, de van, ahol 15 óra 30 percig fogadják a véradókat.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!