További robbanásban megsérült személyeket készülnek külföldre szállítani

2023. augusztus 27. – 11:38

További robbanásban megsérült személyeket készülnek külföldre szállítani
Sérülteket szállítanak el a robbanás helyszínéről – Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

A Dâmboviţa megyei Crevedia autógáz-töltőállomásánál történt robbanások további sérültjeit készülnek külföldi kórházakba szállítani – jelentette be vasárnap a belügyminisztériumi katasztrófavédelmi főosztály (DSU) vezetője.

Az Agerpres Raed Arafat nyilatkozta alapján azt írja, vasárnap még legalább egy sérültet külföldre visznek, és az orvosok döntése függvényében a nap folyamán és hétfőn további betegek kerülhetnek külföldi egészségügyi intézményekbe.

A kétoldalú egyeztetések nyomán Belgium, Olaszország és Ausztria, az uniós polgári védelmi mechanizmus keretében Norvégia, Németország és Bulgária ajánlott fel kórházi helyeket a robbanás sérültjei számára.

A robbanásoknak összesen 57 sérültje és egy halálos áldozata van. Vasárnap hajnali 5 óra körül a hadsereg C-27J Spartan típusú repülőgépé két sérültet már átszállított Brüsszelbe. Egy másik ugyanilyen típusú gép 8 órakor indult Milánóba, szintén két, égési sérüléseket szenvedett beteggel.

Marcel Ciolacu miniszterelnök bejelentésére hivatkozva a Libertatea azt írja, hogy még 7 személy külföldi egészségügyi intézményekbe való szállítását tervezik a hatóságok. A sajtóhírek szerint három civil sérült állapota kritikus, olyanok is vannak köztük, akiknek a testfelületének több mint 80 százaléka megégett.

Közben kiengedték a kórházból a robbanásban megsérült két rendőrt és egyik csendőrt – közölte vasárnap Bogdan Despescu belügyminisztériumi államtitkár. Despescu tájékoztatása szerint egy csendőr még kórházban van, állapota stabil.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!