440 kiló, 40 millió euró értékű kokaint foglaltak le Lengyelországban

2023. augusztus 24. – 16:56

Másolás

Vágólapra másolva

Négyszáznegyven kilogrammos, 15,4 milliárd forintnak (40 millió euró) megfelelő feketepiaci értékű dél-amerikai kokainszállítmányt foglaltak le Lengyelországban – közölte csütörtökön Mariusz Kaminski lengyel belügyminiszter. A tárcavezető a korábban Twitterként ismert X közösségi oldalon számolt be a dél-amerikai nyomozók közreműködésével is folytatott akció eredményéről.

A szállítmányt már két hónappal ezelőtt lefoglalták, a nyomozás érdekében viszont csak most tájékoztatták erről a közvéleményt – írta a PAP lengyel hírügynökség. A lengyel határőrség közölte, hogy a kábítószer-szállítmány Bolíviából, Chilén keresztül érkezett a balti-tengeri Gdynia kikötőjébe. A kokaint a csempészek trópusi fából készült padlódeszkák között rejtették el.

Arkadiusz Olejnik, a lengyel határőrség műveleti és nyomozói részlegének igazgatóhelyettese újságíróknak elmondta: rendkívüli tisztaságú, adalékanyagoktól mentes drogról van szó.

Az ügy kapcsán a hatóságok egy 46 éves, lengyelországi lakhelyű férfit vettek őrizetbe, aki az ügyészség szerint a kábítószer Lengyelországon belüli továbbszállítását intézte volna. A szervezett bűnözésben való részvétellel és kábítószer-csempészettel gyanúsított férfit előzetes letartóztatásba helyezték. Akár 15 év börtönt is kaphat. (MTI)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!