Sepsiszentgyörgyön akadozik az áramellátás

2023. augusztus 22. – 16:10

Másolás

Vágólapra másolva

Sepsiszentgyörgyön hétfő dél óta rövidebb-hosszabb időközökben szünetel az áramszolgáltatás. Túlterhelést, megnövekedett fogyasztást emleget a szolgáltató, Antal Árpád polgármester pedig összehívta a Helyi Sürgősségi Bizottságot, lévén, hogy a helyzet kedden sem látszik megoldódni. Az elöljáró arról is posztolt, hogy felszólították az Electrica vezetőségét, hogy folytassanak aktívabb kommunikációt a lakókkal és a fogyasztókkal, annak érdekében, hogy elkerüljék a vitákat és a pánikot a lakosok körében.

„Bár az Electrica Rt. állami tulajdonú vállalat, így annak működése semmilyen módon nem tartozik a Polgármesteri Hivatal hatáskörébe, folyamatosan kapcsolatban állunk a vállalat vezetőségével, és biztosítékot kaptunk arra, hogy azon dolgoznak, hogy az érintett területeken a lehető leghamarabb helyreálljon az áramszolgáltatás” – írta Antal Árpád.

A lakossági visszajelzések alapján a Háromszék napilap arról ír, hogy az áramkiesés a megyeszékhely számos utcáját érintette, a város bizonyos pontjain már több mint 12 órája nincs áram, míg máshol kedd reggel szakadt meg a szolgáltatás.

Józsa Csaba, az áramszolgáltató megyei vezetője a Háromszéknek azt nyilatkozta, az előző két napban összesen hat meghibásodás történt a középfeszültségű föld alatti vezetékeken, rajtuk kívül álló okok miatt szakadt meg az áramellátás. A hibák kijavítása idejére általában átkötik a fogyasztókat más vezetékekre, de ez is időbe telik, majd kijavítják a hibákat és végül visszakötik a fogyasztókat az eredeti vezetékre.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!