Tüntetnek a postások a bejelentett kollektív elbocsátások miatt

2023. augusztus 21. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

A Román Posta bukaresti központi székhelye előtt tüntetnek hétfőn az intézmény alkalmazottai a vállalatnál bejelentett kollektív elbocsátások miatt, írja az Agerpres.

Az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS) tájékoztatása értelmében a tiltakozás reggel 9 órakor kezdődött és három órán át tartott. A megmozdulást a Román Posta bizonytalan gazdasági helyzete és a bejelentett leépítések váltották ki – áll a közleményben.

A romániai postai alkalmazottak szakszervezetének ügyvivő elnöke, Ionel Oţelea szerint mintegy ötvenen állnak sztrájkőrséget a vállalat székhelye előtt. Közülük sokan a vezetőség által végrehajtott átszervezési/átalakítási folyamat részeként a munkaviszonyuk megszűnéséről szóló értesítést kaptak.

A Román Posta vezérigazgatója, Valentin Ştefan az év elején azt nyilatkozta, az átszervezési folyamat mintegy 1000 embert érint, de valamennyien lehetőséget kapnak arra, hogy más pozícióban a vállalatnál maradjanak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!