Tüntetnek a postások a bejelentett kollektív elbocsátások miatt

2023. augusztus 21. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

A Román Posta bukaresti központi székhelye előtt tüntetnek hétfőn az intézmény alkalmazottai a vállalatnál bejelentett kollektív elbocsátások miatt, írja az Agerpres.

Az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS) tájékoztatása értelmében a tiltakozás reggel 9 órakor kezdődött és három órán át tartott. A megmozdulást a Román Posta bizonytalan gazdasági helyzete és a bejelentett leépítések váltották ki – áll a közleményben.

A romániai postai alkalmazottak szakszervezetének ügyvivő elnöke, Ionel Oţelea szerint mintegy ötvenen állnak sztrájkőrséget a vállalat székhelye előtt. Közülük sokan a vezetőség által végrehajtott átszervezési/átalakítási folyamat részeként a munkaviszonyuk megszűnéséről szóló értesítést kaptak.

A Román Posta vezérigazgatója, Valentin Ştefan az év elején azt nyilatkozta, az átszervezési folyamat mintegy 1000 embert érint, de valamennyien lehetőséget kapnak arra, hogy más pozícióban a vállalatnál maradjanak.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!