Robbanás volt a kudzsiri fegyvergyárban, egy munkás súlyosan megsérült

2023. augusztus 21. – 19:21

Másolás

Vágólapra másolva

A keményítőfürdőben bekövetkezett robbanás okozott hétfőn balesetet a kudzsiri fegyvergyárban, amelyben egy alkalmazott súlyosan megsérült, írja az Agerpres a Fehér megyei területi munkaügyi felügyelőség (ITM) vezetőjének nyilatkozata alapján.

Izabella Ursaleş szerint az áldozat egy 56 éves férfi, aki egy gyártási műveletet ügyelt fel, amikor a robbanás bekövetkezett a több száz Celsius-fokra hevített sóoldatot tartalmazó keményítőfürdőben.

Az incidens pont abban az időben történt, amikor Ştefan-Radu Oprea gazdasági és vállalkozási miniszter a gyárba látogatott, és az üzem vezetőségével tárgyalt.

„A kudzsiri gyár egyik munkatársa ma munkabalesetet szenvedett. Ez akkor történt, amikor a vállalat vezetőségével tartott megbeszélésen voltam. Kollégánk égési sérüléseket szenvedett, és a kudzsiri kórházba szállították. Felvettük a kapcsolatot az itteni orvosokkal, és kiderült, hogy sürgősen egy másik kórházba kell szállítani, ahol megfelelő kezelést kaphat” – írta hétfői Facebook-bejegyzésében a miniszter.

A Fehér megyei katasztrófavédelem illetékesei szerint a férfi első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett a lábán, karján és hasi tájékon. A sérültet előbb a kudzsiri kórházba, majd SMURD-helikopterrel egy marosvásárhelyi klinikára szállították.

Az elmúlt években több ehhez hasonló baleset is történt a két kudzsiri fegyvergyárban.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!