Kitiltották Ukrajnából George Simiont, az AUR társelnökét

2023. augusztus 21. – 12:48

Másolás

Vágólapra másolva

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat hivatalosan is megerősítette, hogy a szélsőjobboldali AUR vezetőjét, George Simiont három évre kitiltották Ukrajnából, írja a Podul értesülései alapján a G4Media. A szolgálat a Podul kérdésére válaszolva állambiztonsági okokra hivatkozott. A 3 évre szóló kitiltás 2024 márciusában járna le, de több mint valószínű, hogy a tilalmat meghosszabbítják – írja a portál.

A Podul azt követően fordult az Ukrán Biztonsági Szolgálathoz, hogy a volt moldovai védelmi miniszter, Anatol Shalaru, illetve az ukrajnai obozrevatel.com portál nyilvánosságra hozta, hogy Simion az orosz FSZB titkosszolgálat vezetőivel találkozott. Shalaru a Moldovai Köztársaság Hírszerző és Biztonsági Szolgálatól (SIS) származó információkra hivatkozva állította, hogy az AUR társelnöke 12 évvel ezelőtt tárgyalt az FSZB egyik vezetőjével. Ilyen jellegű találkozókról számolt be az obozrevatel.com portál is, az ukrán hírszerzés egyik tábornokára hivatkozva.

George Simion visszautasította a vádakat, azt állította, soha nem találkozott az orosz biztonsági szolgálat, sem az orosz hírszerzés vezetőjével.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!