Várhatóan börtönbe kerül a 19 éves sofőr, aki bedrogozva két ember halálát okozta

2023. augusztus 20. – 10:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A július elején életbe lépett „Anastasia-törvény” szerint letöltendő börtönbüntetést kap az a 19 éves sofőr, aki szombaton két ember halálát okozta a román tengerparton, ha a vértesztek is igazolják, hogy kábítószert fogyasztott, figyelmeztet a konstancai Focus Press.

A jogszabály kimondja, hogy nem kaphatnak felfüggesztett börtönbüntetést azok a gépkocsivezetők, akik jogosítvány nélkül vagy alkohol, illetve drog befolyása alatt vezetve halálos balesetet okoznak. Korábban az elkövető felfüggesztett börtönbüntetést is kaphatott ilyen esetben.

A fiatal az úton haladó gyalogosokba hajtott, egy 20 éves lány és egy 21 éves fiú meghalt, további három fiatal megsérült. A sofőr, akiről időközben kiderült, hogy csak három hónapja volt jogosítványa, elhagyta a baleset helyszínét, Vama Veche településen találták meg később a rendőrök. A drogteszt kokain, amfetamin és metamfetamin jelenlétét mutatta ki a szervezetében, a vizsgálatot azonban a törvény értelmében vérmintán is el kell végezni.

Gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett testi sértés, a baleset helyszínének elhagyása és kábítószer hatása alatt történő vezetés miatt indult eljárás ellene, szombaton 30 napra őrizetbe vették.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!