Várhatóan börtönbe kerül a 19 éves sofőr, aki bedrogozva két ember halálát okozta

2023. augusztus 20. – 10:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A július elején életbe lépett „Anastasia-törvény” szerint letöltendő börtönbüntetést kap az a 19 éves sofőr, aki szombaton két ember halálát okozta a román tengerparton, ha a vértesztek is igazolják, hogy kábítószert fogyasztott, figyelmeztet a konstancai Focus Press.

A jogszabály kimondja, hogy nem kaphatnak felfüggesztett börtönbüntetést azok a gépkocsivezetők, akik jogosítvány nélkül vagy alkohol, illetve drog befolyása alatt vezetve halálos balesetet okoznak. Korábban az elkövető felfüggesztett börtönbüntetést is kaphatott ilyen esetben.

A fiatal az úton haladó gyalogosokba hajtott, egy 20 éves lány és egy 21 éves fiú meghalt, további három fiatal megsérült. A sofőr, akiről időközben kiderült, hogy csak három hónapja volt jogosítványa, elhagyta a baleset helyszínét, Vama Veche településen találták meg később a rendőrök. A drogteszt kokain, amfetamin és metamfetamin jelenlétét mutatta ki a szervezetében, a vizsgálatot azonban a törvény értelmében vérmintán is el kell végezni.

Gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett testi sértés, a baleset helyszínének elhagyása és kábítószer hatása alatt történő vezetés miatt indult eljárás ellene, szombaton 30 napra őrizetbe vették.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!