Várhatóan börtönbe kerül a 19 éves sofőr, aki bedrogozva két ember halálát okozta

2023. augusztus 20. – 10:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A július elején életbe lépett „Anastasia-törvény” szerint letöltendő börtönbüntetést kap az a 19 éves sofőr, aki szombaton két ember halálát okozta a román tengerparton, ha a vértesztek is igazolják, hogy kábítószert fogyasztott, figyelmeztet a konstancai Focus Press.

A jogszabály kimondja, hogy nem kaphatnak felfüggesztett börtönbüntetést azok a gépkocsivezetők, akik jogosítvány nélkül vagy alkohol, illetve drog befolyása alatt vezetve halálos balesetet okoznak. Korábban az elkövető felfüggesztett börtönbüntetést is kaphatott ilyen esetben.

A fiatal az úton haladó gyalogosokba hajtott, egy 20 éves lány és egy 21 éves fiú meghalt, további három fiatal megsérült. A sofőr, akiről időközben kiderült, hogy csak három hónapja volt jogosítványa, elhagyta a baleset helyszínét, Vama Veche településen találták meg később a rendőrök. A drogteszt kokain, amfetamin és metamfetamin jelenlétét mutatta ki a szervezetében, a vizsgálatot azonban a törvény értelmében vérmintán is el kell végezni.

Gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett testi sértés, a baleset helyszínének elhagyása és kábítószer hatása alatt történő vezetés miatt indult eljárás ellene, szombaton 30 napra őrizetbe vették.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!