Hivatalos: börtönbe vonul, aki ittasan halálos baleset okoz

2023. július 8. – 09:58

Másolás

Vágólapra másolva

Kihirdette pénteken Klaus Iohannis államfő azt a törvényt, amely szerint letöltendő szabadságvesztéssel büntetendők azok a halálos balesetet okozó sofőrök, akiknek nincs jogosítványuk, vagy alkohol, illetve drog befolyása alatt vezettek, írta az Agerpres.

A jogszabály kimondja, hogy nem kaphatnak felfüggesztett börtönbüntetést azok a gépkocsivezetők, akik jogosítvány nélkül vagy alkohol, illetve drog befolyása alatt vezetve halálos balesetet okoznak.

Robert Cazanciuc szociáldemokrata szenátor, a törvény egyik kezdeményezője korábban kifejtette, hogy az „Anastasia-törvény”, amelyet annak a 4 éves kislánynak az emlékére neveztek el, aki június 1-jén halt meg otthona előtt, a közúti tragédiák megelőzésére és korlátozására, valamint az ittas vezetés büntetőjogi következményeinek tudatosítására irányul.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!