Több mint 300 disznót ölnek le sertéspestis miatt Arad megyében

2023. augusztus 18. – 18:30

Másolás

Vágólapra másolva

Sertéspestis ütötte fel a fejét egy több mint 300 állatot nevelő Arad megyei farmon – írja a prefektusi hivatal közleménye alapján az Agerpres.

A sertéspestisgóc Cseralja (Aluniş) település egyik farmján alakult ki, az Arad megyei betegség-megelőző központ az állatok leöléséről döntött.

Az Arad megyei prefektúra tájékoztatása szerint a hónap eleje óta ez már a harmadik sertéspestisgóc a megyében, két másikat temesújfalui (Neudorf) kis magángazdaságokban azonosítottak.

Az illetékes hatóság döntése értelmében Cseralja település kijáratainál szűrőket helyeztek el, hogy megakadályozzák az élő állatok, sertéshús vagy hústermékek kivitelét. Emellett a település körül 3 kilométeres körzetben biztonsági zónát, 10 kilométeres körzetben pedig megfigyelési zónát alakítanak ki. Az állatorvosok minden sertésfarm állatait ellenőrzik a biztonsági zónában.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!