Átirányítják Ukrajnának és Moldovának a korábban Oroszországnak és Fehéroroszországnak szánt pénzeket

2023. augusztus 17. – 08:36

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Bizottság szerdán bejelentette, hogy az Oroszországnak és Fehéroroszországnak szánt 135 millió eurót átirányítja Ukrajnának és Moldovának, írja a G4Media. Elisa Ferreira, az Európai Bizottság kohéziós és reformügyi biztosa szerint a döntés „Oroszország Ukrajna elleni brutális háborújának eredménye”.

A programra szánt pénz a Szomszédsági, Fejlesztési és Nemzetközi Együttműködési Eszköz Alapból származik, és a biztos szerint szolidaritási folyosók kialakítását, egészségügyi szolgáltatásokat, a határon átnyúló közlekedés fejlesztését, oktatási és kutatási projekteket, társadalmi integrációs programokat, valamint az ukrán és moldovai hatóságok intézményi kapacitásépítését támogatják belőle.

A mostani nem példa nélküli eset, az Európai Bizottság az ukrajnai orosz invázió megindulása óta összesen 26 millió eurót utalt át hasonló módon.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!