Mintegy 34 ezren iratkoztak fel a szerdán kezdődő pótérettségire

2023. augusztus 15. – 15:17

Másolás

Vágólapra másolva

A megyei tanfelügyelőségek összesített adatai szerint a vizsgákra jelentkezők közül több mint 22.600-an idén, mintegy 11.300-an pedig az előző években végezték a középiskolát.

Az Agerpres az oktatási minisztérium közleménye nyomán arról tájékoztat, hogy a pótérettségi írásbeli vizsgáit összesen 137 vizsgaközpontban tartják a következő menetrend szerint:

  • augusztus 16.: román nyelv és irodalom;
  • augusztus 17.: a szaknak megfelelő kötelező tantárgy;
  • augusztus 18.: a szaknak megfelelő választott tantárgy
  • augusztus 21: anyanyelv és irodalom.

A nyelvi és digitális készségek értékelésének a középiskolai osztályzatokkal való megfeleltetése augusztus 7-11. között megtörtént. A pótérettségi előzetes eredményeit augusztus 25-én legkésőbb 12 óráig teszik közzé. Az óvásokat aznap 18 óráig lehet benyújtani. A végleges vizsgaeredményeket az óvások elbírálása után, augusztus 29-én teszik közzé.

A pótérettségin a diákoknak ugyanazokat a szabályokat kell betartaniuk, mint a nyári érettségin. A vizsgák átmenőjegye az 5-ös, a sikeres érettségihez legalább 6-os átlagot kell elérniük a jelentkezőknek.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!