Mintegy 34 ezren iratkoztak fel a szerdán kezdődő pótérettségire

2023. augusztus 15. – 15:17

Másolás

Vágólapra másolva

A megyei tanfelügyelőségek összesített adatai szerint a vizsgákra jelentkezők közül több mint 22.600-an idén, mintegy 11.300-an pedig az előző években végezték a középiskolát.

Az Agerpres az oktatási minisztérium közleménye nyomán arról tájékoztat, hogy a pótérettségi írásbeli vizsgáit összesen 137 vizsgaközpontban tartják a következő menetrend szerint:

  • augusztus 16.: román nyelv és irodalom;
  • augusztus 17.: a szaknak megfelelő kötelező tantárgy;
  • augusztus 18.: a szaknak megfelelő választott tantárgy
  • augusztus 21: anyanyelv és irodalom.

A nyelvi és digitális készségek értékelésének a középiskolai osztályzatokkal való megfeleltetése augusztus 7-11. között megtörtént. A pótérettségi előzetes eredményeit augusztus 25-én legkésőbb 12 óráig teszik közzé. Az óvásokat aznap 18 óráig lehet benyújtani. A végleges vizsgaeredményeket az óvások elbírálása után, augusztus 29-én teszik közzé.

A pótérettségin a diákoknak ugyanazokat a szabályokat kell betartaniuk, mint a nyári érettségin. A vizsgák átmenőjegye az 5-ös, a sikeres érettségihez legalább 6-os átlagot kell elérniük a jelentkezőknek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!