A Wizz Air reagált a román panaszra: soha nem töröltünk kilenc járatot egy nap alatt

2023. augusztus 9. – 10:25

Másolás

Vágólapra másolva

A Wizz Air mindent megtesz a kiszámíthatatlan késések és járattörlések számának csökkentéséért – közölték kedden a légitársaság képviselői, hozzátéve, hogy a 2023 januárja és júliusa között Romániából induló járatok 99,12 százaléka sikeresen célt ért.

Az Agerpreshez eljuttatott állásfoglalásában a légitársaság vezetősége kijelentette, a Wizz Air elkötelezett az ügyfél-elégedettség fenntartása mellett, és aktívan együttműködik a román hatóságokkal. Mint írták, olykor a légitársaságon kívül álló tényezők – például a légiforgalmi irányítók és a repülőtéri személyzet sztrájkja, az időjárási körülmények vagy az alkatrészellátási láncban jelentkező problémák – miatt járattörlésre kényszerülnek, de soha nem töröltek kilenc járatot egy nap alatt, ahogyan arról a média beszámolt.

Hozzátették, a légitársaság számos fontos intézkedést hozott az ilyen jellegű problémák elhárítására, egyebek mellett növelték a repülőgépek rendelkezésre állását és újabb tartalék repülőgépeket helyeztek készenlétbe. Emellett a Wizz Air növelte a románul beszélő ügynökök számát a call centerekben, digitális megoldásokat vezetett be, és növelte a szállásadók számát, hogy fennakadások esetén az utasok könnyebben tudjanak szállodát választani. „Ezeknek az erőfeszítéseknek köszönhetően 2023 januárja és júliusa között a romániai járatok 99,12 százaléka sikeresen célt ért, szemben a 2022-es év azonos időszakában jegyzett 98,73 százalékkal” – állították.

Közben szerdán a légitársaság újabb járatok törlését jelentette be. Állításuk szerint a gyártó kérésére indított, egyes hajtóművek előzetes ellenőrzése miatt kénytelen kiigazításokat végezni a járatai rendszerében. A vállalat három lehetőséget kínál a hoppon maradt utasoknak, alternatív menetrendet, teljes visszatérítést az eredeti fizetőeszközben, vagy 120 százalékos jóváírást az érintett Wizz-számláján Wizz-pontok formájában, amit későbbi foglalásnál újra fel lehet használni.

Bogdan Mîndrescu szállításügyi államtitkár szombaton közölte, hogy bepanaszolták a Wizz Airt az Európai Repülésbiztonsági Ügynökségnél (EASA), miután egy nap alatt kilenc járatot törölt technikai okok miatt.

Facebook-bejegyzésében Mîndrescu azt írta, találkozóra hívták a légitársaság vezetőségét, és sürgős cselekvési tervet kértek a törölt járatok számának csökkentésére és az utasszállítás megbízhatóságára vonatkozóan. Ugyanakkor kérték, hogy oldják meg a megengedettnél többet túlórázó repülőszemélyzet problémáját is.

A Wizz Air vezetőivel folytatott megbeszélésen részt vett Horia Constantinescu, az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) elnöke is, aki közölte a légitársaság képviselőivel, hogy tájékoztatta a helyzetről az utasok jogvédelmével foglalkozó európai hatóságot.

Az államtitkár beszámolója szerint közölték a Wizz Air vezetőségével, hogy figyelemmel követik a vállalat tevékenységét, és nem tolerálnak semmiféle eltérést a nemzetközi és hazai légi közlekedési szabályoktól. Hozzátette, miután a román polgári légi közlekedési hatóság bepanaszolta a Wizz Air-t az EASA-nál, az európai ügynökségnek ellenőrzéseket kell végeznie a vállalatnál.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!