Bepanaszolja Románia a Wizz Air légitársaságot a sorozatosan törölt járatai miatt

2023. augusztus 5. – 17:25

Másolás

Vágólapra másolva

Románia panaszt tesz a Wizz Air fapados légitársaság ellen az Európai Repülésbiztonsági Ügynökségnél a törölt járatok miatt, írja a Digi24.

Az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynökségét azután értesítették a Wizz Air romániai járatainak problémájáról, miután a cég egy nap alatt 9 járatot törölt technikai okok miatt – jelentette be szombaton Facebook-oldalán Bogdan Mîndrescu, a Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium államtitkára. „Figyelmeztettük őket arra is, hogy nem tűrjük a nemzetközi és országos légiközlekedés szabályaitól való eltérést” – tette hozzá az államtitkár a közösségi médiában szombaton közzétett bejegyzésében.

„Ma egy sor rendkívül alkalmazott megbeszélést folytattunk a járattörlésekről, a járatok késéséről és a Wizz Air romániai utasainak helyzetéről” – nyilatkozta Bogdan Mîndrescu államtitkár. Elmondása szerint a megbeszéléseken részt vett Yvonne Moynihan, a Wizz Air Group vállalati vezérigazgatója, Poss Zsuzsanna, a Wizz Air Group kommunikációs és ügyfélszolgálati vezérigazgatója, Diarmuind O Conghaile, a Wizz Air Malta ügyvezető igazgatója és Horia Constantinescu, az országos fogyasztóvédelmi hatóság (ANPC) elnöke.

A megbeszéléseken jelen lévő fogyasztóvédelmi elnök tájékoztatta a Wizz Air képviselőit, hogy értesítette az európai utazásokat felügyelő hatóságot a Wizz Air által az országban előidézett helyzetekről.

„Sürgősen konkrét intézkedési tervet kértünk a Wizz Air vezetőségétől a technikai okokból törölt járatok számának csökkentése és a járatok következetességének biztosítása érdekében, valamint a túlórázó repülőszemélyzet problémájának megoldása érdekében” – kommentálta a tárgyalást Bogdan Mîndrescu.

Romániában nem a Wizz Air az egyetlen légitársaság, amely az utasok türelmével visszaél, ellenben a fapados társaság folyamatos és türelmi határokat feszegető problémái már felsőbb körökben is elérték a tolerancia szintet.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!