Bepanaszolja Románia a Wizz Air légitársaságot a sorozatosan törölt járatai miatt

2023. augusztus 5. – 17:25

Másolás

Vágólapra másolva

Románia panaszt tesz a Wizz Air fapados légitársaság ellen az Európai Repülésbiztonsági Ügynökségnél a törölt járatok miatt, írja a Digi24.

Az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynökségét azután értesítették a Wizz Air romániai járatainak problémájáról, miután a cég egy nap alatt 9 járatot törölt technikai okok miatt – jelentette be szombaton Facebook-oldalán Bogdan Mîndrescu, a Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium államtitkára. „Figyelmeztettük őket arra is, hogy nem tűrjük a nemzetközi és országos légiközlekedés szabályaitól való eltérést” – tette hozzá az államtitkár a közösségi médiában szombaton közzétett bejegyzésében.

„Ma egy sor rendkívül alkalmazott megbeszélést folytattunk a járattörlésekről, a járatok késéséről és a Wizz Air romániai utasainak helyzetéről” – nyilatkozta Bogdan Mîndrescu államtitkár. Elmondása szerint a megbeszéléseken részt vett Yvonne Moynihan, a Wizz Air Group vállalati vezérigazgatója, Poss Zsuzsanna, a Wizz Air Group kommunikációs és ügyfélszolgálati vezérigazgatója, Diarmuind O Conghaile, a Wizz Air Malta ügyvezető igazgatója és Horia Constantinescu, az országos fogyasztóvédelmi hatóság (ANPC) elnöke.

A megbeszéléseken jelen lévő fogyasztóvédelmi elnök tájékoztatta a Wizz Air képviselőit, hogy értesítette az európai utazásokat felügyelő hatóságot a Wizz Air által az országban előidézett helyzetekről.

„Sürgősen konkrét intézkedési tervet kértünk a Wizz Air vezetőségétől a technikai okokból törölt járatok számának csökkentése és a járatok következetességének biztosítása érdekében, valamint a túlórázó repülőszemélyzet problémájának megoldása érdekében” – kommentálta a tárgyalást Bogdan Mîndrescu.

Romániában nem a Wizz Air az egyetlen légitársaság, amely az utasok türelmével visszaél, ellenben a fapados társaság folyamatos és türelmi határokat feszegető problémái már felsőbb körökben is elérték a tolerancia szintet.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!