CFR: kigyulladt az egyik magántulajdonban lévő teherszállító vonat mozdonya

2023. augusztus 5. – 15:34

Másolás

Vágólapra másolva

Tűz ütött ki szombaton egy magántulajdonban lévő teherszállító vonat mozdonyán a Szeben megyei Erzsébetvárosban – közölte a román állami vasúttársaság (CFR) az Agerpres-el.

Frissítés: eloltották a mozdonytüzet az erzsébetvárosi állomáson; senki nem sérült meg – közölte szombat délután a Szeben megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU). A tájékoztatás szerint a tüzet sikerült eloltani, még mielőtt átterjedt volna a vagonokra. A tüzet valószínűleg a mozdony elektromos motorjának túlterheltsége okozta. A motortér teljesen kiégett.

A mozdonyvezető szombaton 12:30 körül értesítette a tűzoltókat, hogy a mozdony előbb füstölni, majd lángolni kezdett. Az állomás vasúti személyzete áramtalanította a felsővezetéket, hogy a katasztrófavédelem megkezdhesse a tűzoltást.

Erzsébetváros körzetében 12:30 és 14:05 között szünetelt a vasúti közlekedés.

A mangánkézben levő tehervonat gerendákat szállított a Sepsiszentgyörgy-Kürtös útvonalon – teszi hozzá a CFR tájékoztatása.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!