Kiengedték házi őrizetből a Tate testvéreket

2023. augusztus 4. – 16:12

Másolás

Vágólapra másolva

Az Andrew és Tristan Tate ellen elrendelt házi őrizetet pénteken feloldotta a bukaresti ítélőtábla. A bűnszervezet létrehozásával, emberkereskedelemmel és nemi erőszakkal vádolt testvérpárt 60 napos hatósági felügyelet alá helyezték. A Tate testvéreknek tilos bírósági engedély nélkül elhagyniuk Bukarest és a román fővárost övező Ilfov megye területét, nem tarthatnak fegyvert, és távol kell tartaniuk magukat a büntetőügyük sértettjeinek családtagjaitól. A döntés jogerős.

A bírói testület ugyanígy döntött a Tate-dossziében bűnsegédlettel vádolt két fiatal nővel, Georgiana Naghel és Luana Radu kapcsán is.

Tristan és Andrew Tate gyorsan reagáltak a bíróság döntésére, és üzeneteket tettek közzé a közösségimédia-felületeiken. „Szabadok vagyunk! Lássunk munkához. 216 a 365-ből” – írta Tristan Tate az Instagramon.

Testvére, Andrew Tate kevésbé volt közvetlen, egy motivációs videót posztolt az erős férfiak nevelésének fontosságáról.

A bírósági döntés bejelentése után Andrew Tate két tévécsatornának is nyilatkozott. „Nem tudom, mik a terveim a jövőre nézve, de azt tudom, hogy a hazugságok elfáradnak, és az idő az én oldalamon áll. Jó kimozdulni a házból. Boldognak érzem magam. Tudtam, hogy az igazság felszínre kerül” – mondta Andrew Tate a DC News szerint.

A brit és amerikai állampolgárságú Andrew és Tristan Tate, valamint bűntársaik, Alexandra-Luana Radu és Georgiana Manuela Naghel ellen június 20-án emelt vádat a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) bűnszervezet létrehozása, többrendbeli emberkereskedelem, két rendbeli nemi erőszak, informatikai rendszerekhez való jogellenes hozzáférés, informatikai adatok módosítása, valamint ütlegelés és egyéb erőszakos tettek vádjával. A Tate testvérek, akik mindig is ártatlannak vallották magukat, három hónapot töltöttek előzetes letartóztatásban, további hat hónapot pedig házi őrizetben. A mai döntés értelmében 60 napig bírósági felügyelet alatt állnak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!