Kiengedték házi őrizetből a Tate testvéreket

2023. augusztus 4. – 16:12

Másolás

Vágólapra másolva

Az Andrew és Tristan Tate ellen elrendelt házi őrizetet pénteken feloldotta a bukaresti ítélőtábla. A bűnszervezet létrehozásával, emberkereskedelemmel és nemi erőszakkal vádolt testvérpárt 60 napos hatósági felügyelet alá helyezték. A Tate testvéreknek tilos bírósági engedély nélkül elhagyniuk Bukarest és a román fővárost övező Ilfov megye területét, nem tarthatnak fegyvert, és távol kell tartaniuk magukat a büntetőügyük sértettjeinek családtagjaitól. A döntés jogerős.

A bírói testület ugyanígy döntött a Tate-dossziében bűnsegédlettel vádolt két fiatal nővel, Georgiana Naghel és Luana Radu kapcsán is.

Tristan és Andrew Tate gyorsan reagáltak a bíróság döntésére, és üzeneteket tettek közzé a közösségimédia-felületeiken. „Szabadok vagyunk! Lássunk munkához. 216 a 365-ből” – írta Tristan Tate az Instagramon.

Testvére, Andrew Tate kevésbé volt közvetlen, egy motivációs videót posztolt az erős férfiak nevelésének fontosságáról.

A bírósági döntés bejelentése után Andrew Tate két tévécsatornának is nyilatkozott. „Nem tudom, mik a terveim a jövőre nézve, de azt tudom, hogy a hazugságok elfáradnak, és az idő az én oldalamon áll. Jó kimozdulni a házból. Boldognak érzem magam. Tudtam, hogy az igazság felszínre kerül” – mondta Andrew Tate a DC News szerint.

A brit és amerikai állampolgárságú Andrew és Tristan Tate, valamint bűntársaik, Alexandra-Luana Radu és Georgiana Manuela Naghel ellen június 20-án emelt vádat a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) bűnszervezet létrehozása, többrendbeli emberkereskedelem, két rendbeli nemi erőszak, informatikai rendszerekhez való jogellenes hozzáférés, informatikai adatok módosítása, valamint ütlegelés és egyéb erőszakos tettek vádjával. A Tate testvérek, akik mindig is ártatlannak vallották magukat, három hónapot töltöttek előzetes letartóztatásban, további hat hónapot pedig házi őrizetben. A mai döntés értelmében 60 napig bírósági felügyelet alatt állnak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!