A kánikula miatt a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű kamionok nem közlekedhetnek az országutakon

2023. augusztus 4. – 12:56

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által kiadott kánikulariadó miatt pénteken 10:00 és 20:00 óra között tilos a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjárművek közlekedése valamennyi országúton, gyorsforgalmi úton és autópályán a következő megyékben: Arad, Bihar, Temes, Krassó-Szörény, Călăraşi, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Teleorman.

A rendőrség közlekedési tájékoztató központja, az Infotrafic szerint az intézkedésre azért van szükség, hogy megakadályozzák az útburkolat deformálódását.

A tiltás alól kivételt képeznek a személyeket, élő állatokat vagy romlandó, állati vagy növényi eredetű termékeket szállító járművek, a katasztrófa sújtotta területre ivóvizet vagy élelmiszert szállító járművek, a temetkezési és postai járművek, a vészhelyzetben vagy elsősegélynyújtásban részt vevő, illetve megrongálódott járműveket vontató autók, az üzemanyagot vagy hőszabályozott árukat szállító kamionok, a takarítóautók, a mezőgazdasági terményt szállító járművek, illetve azok, amelyek multinacionális gyakorlatokon vesznek részt.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!